Răzvan Bandac, medicul șef al secției de Ortopedie – Traumatologie de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, medic primar în ortopedie și doctor în științe medicale, a prezentat stadiul actual al dotărilor și al realizărilor din secția pe care o conduce.

„Dotarea secției de ortopedie din cadrul acestui spital, și nu numai din cadrul acestei secții, este de top. Majoritatea medicilor din România și din străinătate cu care colaborăm, sunt extrem de impresionați de dotarea sălilor de chirurgie, dar și de cum arată, în general acest spital”, a declarat Răzvan Bandac.

Sala de operație care este destinată exclusiv intervențiilor ortopedice a fost inaugurată în 2012 și este dotată la cele mai înalte standarde de calitate. Aceasta are în componența sa un sistem de purificare și filtrare al aerului de tip flux laminar, mese de operații multifuncționale de operare de ultimă generație, care se adaptează oricărui tip de intervenție ortopedică, sistem complet pentru intervenție artroscopică cu cameră HD și truse aferente, tehnici pentru ligamento-plastie, motoare ortopedice performante pentru tăiere și perforare osoasă, electrobisturie, aspiratoare chirurgicale, garouri pneumatice cu control electronic.

„Secția de ortopedie-traumatologie este o secție care a luat avânt în ultimii ani, cu sprijinul conducerii Spitalului Județean, dar și cu ajutorul echipei care formează personalul acestei secții. Este o secție unicat în județul nostru, este singura secție cu acest profil care în linie de gardă proprie și permanentă, deservește o populație de peste 700.000 de locuitori, respectiv populația județului Suceava și nu numai. Avem pacienți care vin din județe limitrofe, din Neamț, din Botoșani care se tratează aici”, a precizat șeful secției de Ortopedie – Traumatologie de la Spitalul Județean Suceava.

Secția de ortopedie are o medie de 180 de pacienți externați pe lună, majoritatea fiind femei, într-un procent de 53, 27%, grupa predominantă fiind de vârsta a treia – peste 65-70 de ani.

2 Responses

  1. Golescu Ovidiu

    Ma numesc Golescu Ovidiu din Radauti str. Eudoxiu Hurmuzachi nr 8 ,bl 8 ,sc A ,et. 3 , ap 13.Am gonartroza la ambii genunchi de ultimul grad si la recomandarea doctorului Sergiu Bodrug trebuie sa ma trec pe lista de asteptare pentru proteza.Va rog mult sa imi spuneti cum procedez……multumesc anticipat

    Răspunde
  2. BuleticGabriels

    Am o persoană în vârstă de ,85 de ani din Vatra Dornei diagnosticată cu Traumatism prin cădere ,fractură 1/3Proximala Humerus drept neer 4 .Se poate opera ?

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.