În primul trimestru al anului 2021 Spitalul Județean Suceava obţine premiul ESO ANGELS, cu statut ’’PLATINUM”, pentru asistenţa acordată pacienţilor cu AVC. Anunțul a fost făcut de către managerul unității spitalicești, dr. Alexandru Calancea, care a precizat că organizaţia europeană de STROKE (AVC) (ESO), a urmărit o serie de criterii de performanţă în acordarea acestei distincţii, criterii pe care colectivul secţiei neurologie, condus de dr. Daniela Beatrice Neagu, le-a îmbunătăţit permanent, pentru a se alinia standardelor europene de calitate.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” Suceava îşi dezvoltă în permanenţă resursele în tratamentul AVC, prin utilizarea celor mai noi şi performante metode de diagnostic, tratament şi îngrijire a acestor pacienţi.

Un pas important s-a realizat prin instruirea asistenţilor medicali, care acordă îngrijiri acestor pacienţi, prin participare la un alt proiect
european – QASC, care vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii, reducerea complicaţiilor şi a mortalităţii post AVC.

Acest proiect s-a desfăşurat în 10 etape şi se referă în principal la managementul tulburărilor de deglutiţie, a febrei şi a hiperglicemiei în
primele 72 ore de la debutul AVC-ului, ceea ce ar putea conduce la o scădere a morbidităţii si mortalităţii cu 16% la aceşti pacienţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.