Secția ORL din Spitalul Județean de Urgență Suceava este una din cele mai vechi și bine gestionate secții din cadrul instituției medicale, fiind singura din județ care asigura permanență, de cinci ani aceasta având o linie de gardă.

Șeful secției ORL din cadrul Spitalului Județean Suceava, Corneliu Dumitrescu, a declarat că, odată cu reînnoirea spitalului, cu numeroase dotări noi, și secția pe care o conduce și-a putut extinde gama de servicii pe care o oferă populației.

„Ne putem lăuda cu un microscop nou care ne permite să facem intervenții chirurgicale pe ureche; o trusă de chirurgie endoscopică nazosinusală care ne aduce posibilitatea de a face intervenții endoscopice, cele mai moderne intervenții, pe nas și sinusuri; o trusă de loaringoscopie suspendată; un cauter cu radiofrecvență, care este foarte solicitat pentru că rezolvă probleme respiratorii de care se plânge multă lume. De asemenea, avem un fibroscop laringian care ne permite să diagnosticăm precoce cancerul și astfel putem orienta pacienții mai repede spre oncologie pentru a obține rezultate pozitive în tratamentul cancerului. Avem un endoscop rigid, pentru extracția de corp străin, operațiune destul de frecventă, mai ales la copii. Și sala de operații a fost dotată cu o masă chirurgicală nouă, cu o lampă nouă scialitică și cu lămpi de cap, pe care le folosim în intervențiile mai mici”, a anunțat Corneliu Dumitrescu.

Secția ORL din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava are o capacitate de 26 de paturi, 20 pentru ORL și 6 pentru compartimentul de chirurgie maxilo-facială.

Comentarii Facebook