Vineri, 21 octombrie 2016, a avut loc Ședința Comună dintre Consiliul Județean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți, la care au participat președinții celor două foruri decizionale, respectiv Gheorghe Flutur și Ivan Muntean, reprezentanți ai autorităților locale, consulul Leonora Moldovan, dar și reprezentanți ai unor instituții din județul Suceava. 

În cadrul ședinței comune a Consiliului Judeţean Suceava şi Consiliului Regional Cernăuţi-Ucraina au fost promovate 12 proiecte transfrontaliere ce s-au constituit în cele șase puncte de pe ordinea de zi. Acestea sunt: dezvoltarea infrastructurii de transport, cooperarea între judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi în domeniul educaţional/universitar, dezvoltarea serviciilor de sănătate şi a mediului de afaceri în zona transfrontalieră Suceava-Cernăuţi, cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă și conservarea şi promovarea patrimoniului cultural în zona transfrontalieră.

Trebuie precizat că ședința a debutat prin intonarea celor două imnuri naționale, după care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a urat bun venit membrilor Consiliului Regional Cernăuți și l-a felicitat pe omologul său din Ucraina, cu ocazia zilei de naștere.

În ceea ce privește relațiile româno – ucrainene, președintele Flutur a precizat că trebuie făcut lobby la Guvernele celor două state, pentru a se pune bazele Coridorului Nord – Sud, care să facă legătura între Marea Neagră și Turcia.

De asemenea, Gheorghe  Flutur a anunțat că a fost aprobată construirea drumului expres Siret – Suceava – Pașcani – Ploiești – București.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.