Miercuri, 20 ianuarie a.c., la sediul I.J.J. Suceava a avut loc evaluarea activității desfășurate de inspectorat în anul anterior. Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru restrâns, specific contextului epidemiologic actual, cu participarea domnului colonel Gheorghe-Marian Brâncoveanu, adjunctul inspectorului general (în sistem videoconferință), domnului Moldovan Alexandru, prefectul județului Suceava, precum și a reprezentanților instituțiilor M.A.I. cu care cooperăm în îndeplinirea misiunilor.

În cuvântul de bilanț, inspectorul șef, colonel Lungu Mihai a precizat că principalul aspect care a influențat în mod decisiv misiunile organizate și executate în anul care a trecut, l-a constituit pandemia de COVID – 19, dar, ca şi în anii precedenţi, în anul 2020 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava s-a axat pe o gestionare transparentă a situaţiilor de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice, urmărind în permanenţă realizarea dialogului şi acordarea întregului sprijin pentru soluţionarea eventualelor nelămuriri, spiritul prevederilor legale fiind prioritar în rezolvarea situaţiilor ce au impus intervenţia forţelor de ordine.

În acest sens, activitatea instituției s-a concretizat în următoarele:

       16.428 misiuni de menţinere a ordinii publice, 11.364 executate independent, iar 4.414 în cooperare;

       1.366 misiuni de asigurare a ordinii publice;

       2.091 misiuni cooperare/colaborare cu alte instituții;

       1017 intervenţii ca urmare a apelurilor 112;

       6.822 de misiuni executate în contextul pandemiei de COVID – 19;

       593 de misiuni de combatere a faptelor ilicite în domeniul silvic;

       585 de misiuni pentru executarea mandatelor de aducere;

       4644 de contravenţii constatate, valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în acest an fiind de 1.500.500 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.