Ședință de ultimă oră la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis va avea luni, 4 mai, ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul și mai mulți miniștri. Surse de la Cotroceni au declarat pentru PSnews.ro că președintele este îngrijorat cu privire la evoluția cazurilor de coronavirus în ultimele zile în România, astfel că ia în calcul chiar prelungirea măsurilor de restricție de circulație în România.

Autoritățile au vorbit despre introducerea unei alte forme de administrare, starea de alertă, care impune un grad mai mic de restricții. Starea de alertă este reglementată de OUG 21 din 2004, însă este posibil ca până la 15 mai conținutul acesteia să fie modificat de Guvernul Orban, pentru a adapta prevederile ei la actuala pandemie, spun surse politice.

Decizia urmează a fi dezbătută astăzi și anunțată chiar de președinte, printr-o declarație de presă, așa cum a anunțat Administrația Prezidențială. La întâlnirea cu președintele participă prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.