Joi are loc, la Ministerul Educației, o ședință a Comitetului de Dialog Social, la care participă reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților. Ministrul Sorin Cîmpeanu va discuta cu aceștia despre măsurile ce ar trebui luate pentru a adapta școala la valul 3 al pandemiei.

Asta după ce propunerile anunțate marți de Cîmpeanu au fost criticate de reprezentanții elevilor și părinților.

Una dintre nemulțumirile formulate a fost legată de faptul că ministrul Educației a propus ca vacanța de primăvară să dureze o lună. În replică, Sorin Cîmpeanu a spus că propunerea a venit, de fapt, de la Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu.

Acum,  Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a susținut că tocmai a vobit la telefon cu Andreea Moldovan, secretar de stat în Minsiterul Sănătății, care i-a negat categoric că această propunere a venit de la ministerul în care lucrează, scrie b1.ro.

Părinții nu vor ca elevii să stea o lună în vacanța de primăvară. Nici cu decalarea examenelor nu sunt de acord

Cristache a mai spus că, în situația specială în care ne aflăm, școala online „e singura variantă”, nicidecum vacanța de primăvară de o lună: „Nu putem să scoatem copiii (în vacanță) o lună cu două-trei luni înaintea Evaluării Naționale”.

Cum a fost ucis un tânăr de 21 de ani din Suceava de o căprioară? Accidentul bizar s-a petrecut în Germania

Deci prima variantă, susținem 100% nemodificarea structurii anului școlar și examenele naționale (să fie) la termen, că nu e absolut deloc normal ca elevii să dea examenele în iulie. Am înțeles că domnul ministru a înțeles acest lucru. Rămâne să vedem dacă rămânem cu vacanța de 12 zile și să rămână copiii în online! Nu înțeleg de ce nu se vrea acest lucru. Dacă vacanța rămâne de o lună, măcar elevii din anii terminali să beneficieze din online. Vorbim mai ales de clasa a opta, o generație văduvită de foarte multe lucruri, nu au avut manuale, acum e acest context pandemic, au mai fost și programele schimbate. Anul e compromis pentru Evaluarea Națională. Oricum ea nu trebuie să fie un scop în sine. Trebuie să venim în sprijinul acestor copii, să nu fie o generație de sacrificiu până la final”, a mai spus președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Cristache a mai afirmat că e conștient că a deranjat foarte multă lume când a spus că măsurile anunțate de Cîmpeanu sunt strict unele politice. Miercuri, într-o intervenție pentru B1 TV acesta declarase: „Cauza e una politică, acele fonduri care trebuie să ajungă la părinți, 75%. Că dacă chiar ajungeam la o rată crescută, acești copii trebuiau să stea acasă, iar unii părinți trebuiau să-și ia indemnizația de 75%. Deci această decizie are caracter politic 100% și-mi asum ceea ce spun!”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.