Senatul a amânat discutarea solicitării DNA primită pe numele lui Titus Corlățean, fost ministru de Externe, deoarece ședința de ieri a Biroului Permanent nu a întrunit numărul necesar de membri prezenți.

titus-corlatean

„Biroul Permanent s-a întrunit fără să fie cvorum. Am fost șase membri ai BP prezenți, iar cvorumul e de minim șapte. Am reprogramat reuniunea Biroului Permanent pentru luni, 23 mai, ora 11:00, cu spreranța că cei care sunt în teritoriu vor putea să vină. Faptul că s-a făcut convocarea de pe o zi pe alta probabil că le-a creat unor colegi probleme. Eu mi-am abandonat prima parte a programului de astăzi să facem ședința și să o pot prezida, dar din păcate nu e suficient”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.

Tăriceanu a mai adăugat că a primit o scrisoare din partea președintelui Comisiei juridice care propunea un calendar, dar că acesta nu poate fi luat în considerație dacă nu este probat de BP.

„Procedural, președintele comisiei a făcut exact aceleași propuneri pe care le face de obicei. O să vedem. Când vom analiza scrisoarea, atunci o să pot continua”, a încheiat președintele Senatului.

Diorecția Națională Anticorupție a cerut luni Senatului României încuviințarea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu și împiedicarea drepturilor electorale față de Titus Corlățean, în dosarul Diaspora.

„În contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlăţean Titus, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetăţeni români care şi-au putut exercita dreptul de vot în străinătate”, precizează un comunicat DNA.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.