Alexandra Bîndiu, şefa de promoţie a Liceului „Vasile Cocea” din Moldovița, cea care a rămas fără diploma de Bacalaureat pentru o presupusă fraudă, a dat în judecată, împreună cu colegii săi, Inspectoratul Şcolar Suceava.

Aceștia au reușit să obțină suspendarea efectelor deciziei privind eliminarea din examen pe motive de fraudă, până la pronunţarea instanţei de fond. 

„Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Suspendă executarea Deciziei nr. 1449/07.07.2020 emisă de pârâtul Inspectoratul şcolar judeţean Suceava în ceea ce priveşte pe reclamanţi până la pronunţarea instanţei de fond în dosarul nr. 2152/86/2020 al Tribunalului Suceava. Executorie de drept. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică. Document: Hotarâre  506/2020  03.09.2020”, se arată pe portal.just.ro.

Trebuie precizat că, chiar dacă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată, absolvenţii își pot ridica diplomele de Bacalaureat şi se pot înscrie la facultate.
Reamintim că în sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat, 17 absolvenţi ai Liceului Tehnic „Vasile Cocea”, între care şefa de promoţie Alexandra Bîndiu, au fost eliminaţi din examen pentru fraudă, aceștia aflând după 10 zile de la afişarea rezultatelor că au rămas fără diplome.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.