Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că, mai ales în mediul online, subiectul cu virusul din China a acaparat publicațiile, iar acest lucru duce la creare de isterie și stări de panică.

Silvia Boliacu a subliniat că județul Suceava este pregătit pentru ce este mai rău, va comunica public dacă se vor confirma cazuri la Suceava și roagă populația să rămână calmă și să se bazeze doar pe informațiile transmise oficial.

Până atunci, șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava a anunțat că se iau toate măsurile neceare prevenției infecției cu coronavirus. Astfel, potrivit acesteia, la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, unde aterizează aproape zilnic un avion cu pasageri care vin din Italia, s-a dispus dublarea personalului medical. Aceasta a mai adăugat că, în cazul în care vreun pasager ar fi suspect de coronvirus, ar fi introdus imediat în carantină.

„Noi avem asigurat serviciul de permanență în punctele de graniță, iar acum am dublat numărul de  medici și numărul de asistenți medicali care sunt la cursa Bergamo – Suceava. Vom chestiona toți pasagerii, iar dacă aceștia vin din zona celor 11 localități în care a fost declarată carantină vom lua măsuri și îi vom carantina și noi 14 zile într-o locație”, a declarat directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu.

Aceasta a subliniat că din zonele italiene în care a fost impusă carantina nu intră și nu iese nimeni, astfel încât riscul de infectare cu coronavirus să fie diminuat pentru restul oamenilor.

„Ne bazăm și pe sinceritatea și conștiința fiecăruia, cu atât mai mult, cu cât din acele zone carantinate nu intră și nu iese nimeni”, a conchis Silvia Boliacu.

Reamintim că o femeie care s-a întors Milano s-a prezentat luni dimineață la Spitalul Județean Suceava, cu simptome ale infecției cu coronavirus. Aceasta a fost izolată și supusă mai multor teste.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.