Kristalina Georgieva, șefa Fondului Monetar Internațional, a anunțat o redresare economică globală care se întâmplă deja în diferite țări, în ultimele două luni. Kristalina Georgieva a declarat că economia se recuperează într-o formă mult mai bună decât ceea ce s-a prezis inițial.

Șefa FMI, noi previziuni despre evoluția economică

Multe țări au demonstrat o creștere pozitivă a PIB-ului față de rezultatele trimestrului anterior. Se pare că memorandumul implementat de multe țări din întreaga lume a sprijinit companiile producătoare să înceapă procesul de producție și să obțină un rezultat pozitiv, scrie todaysecommerce.com.

Statele Unite ale Americii s-au comportat mult mai bine decât trimestrul anterior, unde majoritatea companiilor și-au început producția folosind diferitele strategii și implementări ale stimulentelor oferite de guvern.

În cadrul întâlnirii virtuale care a avut loc între șeful FMI și primele 20 de economii mondiale, s-a afirmat că informațiile despre progresele semnificative privind vaccinurile au oferit speranță multor instituții și altor sectoare de producție să își desfășoare activitatea în dezvoltarea produselor la intervalul de timp adecvat.

Se manifestă „speranța de a învinge virusul care a luat mai mult de un milion de vieți și a provocat zeci de milioane de pierderi de locuri de muncă”.

Se așteaptă ca summitul liderului G-20, desfășurat virtual care este planificat să aibă loc săptămâna aceasta, va aduce unele dintre schimbările efective care trebuie urmate pentru a preveni cetățenii să se infecteze cu virusul mortal.

Arabia Saudită desfășoară acest summit între multe țări ale lumii, care vizează să aducă schimbări și să sprijine condițiile economice din întreaga lume. Arabia Saudită este șeful summitului G-20 care se va desfășura în acest an și se așteaptă să depună eforturi pentru stabilizarea economiei globale.

Prognoza FMI a publicat anul trecut o declarație de presă conform căreia economia globală va scădea până la 4,4% în cursul acestui an curent. Se pare că economia ar putea dura destul de mult timp pentru a ajunge în același punct în care a fost la începutul acestui an curent.

Creșterea globală va reveni cu 5,2% anul viitor

Creșterea globală va reveni cu 5,2% anul viitor, multe instituții financiare mondiale s-au așteptat să existe ușoare oscilații în economie la începutul anului viitor, ceea ce ar putea atrage țările lumii să cheltuiască milioane de dolari în restructurarea economiei națiunii.

Chiar dacă multe instituții medicale au arătat un semn pozitiv în dezvoltarea vaccinurilor, este nevoie de ceva timp pentru a ajunge la populație.

Al doilea val al virusului mortal ar putea lovi multe țări provocând daune grave. Șefa FMI a adăugat că „creșterea va fi mai mică, datoria publică mai mare, iar cicatricile potențiale pe termen lung ale economiei vor fi mai severe.

Deja milioane de oameni din întreaga lume sunt în șomaj din cauza blocării care a determinat milioane de oameni să rămână în case. Șefa FMI a indicat în mod clar că economia ar putea evolua în formă de U care atinge înălțimile vechi și există mai puține șanse pentru curba V, care este în mare parte așteptată de unii economiști.

Președintele Klaus Iohannis a precizat joi că economia României și-a revenit, după blocajul impus în contextul pandemiei de coronavirus, cu toate acestea șeful statului a declarat că actuala guvernare nu dorește “ștrangularea” acestei reveniri prin obligații fiscale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.