În urma informațiilor vehiculate în spațiul public referitoare la concursurile de ocupare a funcțiilor de conducere ale Inspectoratelor Școlare Județene, șefa IȘJ Suceava a declarat că va da concurs, dacă în momentul organizării acestuia va fi încă în funcție.

„Se vehiculează în spațiul public că vor avea loc demiteri în inspectoratele școlare, însă doamna ministru Anisie nu a precizat nimic în acest sens. Aceasta a spus că vrea să profesionalizeze învățământul și va organiza concurs, iar dacă nu voi fi demisă până atunci, cu siguranță voi participa la concurs”, a declarat prof. Gabriela Mihai, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Aceasta a explicat că pentru inspectorii numiți prin delegație, prin Ordin de Ministru, Ministerul Educației își rezervă dreptul de a înceta relațiile contractuale oricând.

„Deocamdată nu am niciun semnal de la Minister. Eu îmi continui activitatea în mod normal și îmi fac treaba”, a conchis prof. Gabriela Mihai.

Trebuie precizat că Monica Anisie, ministrul Educației, a spus, într-un interviu pentru HotNews.ro, că vrea să organizeze concurs pentru ocuparea posturilor de inspectori și directori, în condițiile în care mai mult de jumătate dintre aceste posturi sunt ocupate în prezent prin delegare. Concursul va fi organizat imediat după ce va fi adoptată metodologia de concurs revizuită.

„Mandatul meu este unul scurt, dar deschid drumul prin revizuirea metodologiei, pentru că, atât sindicatele, cât și profesori din sistem, și directori și inspectori, au solicitat revizuirea metodologiei de concurs și să sperăm că până la finalul anului acesta școlar avem toate documentele puse la punct ca în anul următor să putem intra cu aceste concursuri. Pentru că să știți că nu este vorba de politizare. Cu mine au dat concurs și inspectori școlari generali care erau înregimentați de exemplu la PSD. Dar asta nu a contat pentru mine, ci a contat profesionalismul acelei persoane, modul în care a luat concursul. În 2016 toate concursurile s-au desfășurat prin înregistrare audio-video. Mai transparent de atât cu sindicatele de o parte, cu echipa de evaluatori de cealaltă parte, cred că mai transparant de atât nu se putea face”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.