Șeful IPJ Suceava, comisarul șef Florin Poenari, le-a mulțumit colegilor săi care, în cursul zilei de miercuri, 7 iulie, au capturat doi tineri din județul Mehedinți bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni contra patrimoniului dar si cu violență atât în zona de domiciliu, dar și în jud Botoșani.

„Mă bucur că am astfel de colegi, pe care te poți baza în orice moment. Însă nu trebuie să uităm nici de ceilalți colegi ai noștri implicați în prinderea acestor răufăcători… Fie că vorbim de cei de la poliția rutieră, cei de la investigații criminale, ordine publică sau acțiuni speciale, cu toții au demonstrat (dacă mai era nevoie) că munca în echipă va da întotdeauna roade. Mă înclin cu respect și vă felicit pe toți!”, a transmis comisarul șef Florin Poenaru.

Reamintim că în cursul zilei de miercuri, 7 iulie, pe raza jud. Suceava au fost capturați doi tineri din jud. Mehedinți bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni contra patrimoniului dar si cu violență atat in zona de domiciliu dar si in jud. Botoșani.

„In dimineața zilei de miercuri IPJ Botosani ne-a notificat ca masina in care se aflau cei doi a forțat un baraj rutier pe raza județului vecin după ce s-a încercat oprirea lor. Au fost executate si focuri de arma insa vehiculul cu cei doi tineri nu a putut fi oprit.
Existand suspiciunea ca masina s-ar putea indrepta catre jud. Suceava au fost masate forte suplimentare si echipaje in zona Dumbraveni, Salcea, Adancata.

In jurul orei 11.00 masina suspecta a fost reperata de un echipaj din cadrul Biroului Rutier – Ipj Suceava pe un drum comunal din localitatea Prelipca. S-a încercat oprirea vehiculului folosindu-se semnalele acustice si luminoase insa soferul nu s-a conformat. S-a procedat la urmarirea vehiculului insa într-o intersecție din zona Verești un alt autoturism condus de un localnic nu a acordat prioritate masinii de poliție și a acroșat-o. In aceste condiții vehiculul urmărit a fost pierdut din aria vizuală insa după câțiva km, pe raza localității Verești vehiculul a fost observat de catre seful Postului de Poliție Verești, Agent sef adjunct Alexandru Nechita de 35 ani. Acesta era in timpul liber, cu masina personală, impreuna cu fiul sau de 9 ani cu care mergea la medic. Politistul avea la cunoștință caracteristicile mașinii urmărite intrucat aceasta fusese dată in consemn la nivelul întregului judet. In momentul in care a observat masina rulând in mare viteza a informat de indata telefonic atat IPJ Suceava cat si ofițerul de contact din cadrul IPJ Botoșani pentru concentrarea tuturor forțelor catre zona Verești.

S-a dispus ca inclusiv elicopterul MAI – IGAV aflat pe raza județului Suceava impreuna cu polițiști din cadrul Direcției Ordine Publică – Serviciul Silvic, aflați intr-o actiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, să fie direcționat in zona pentru supravegherea aeriană.
Șeful Postului de Poliție Verești a plecat concomitent in urmarirea vehiculului cu masina personală reușind sa păstreze contactul vizual cu vehiculul urmarit si sa informeze in permanență fortele de sprijin despre traseul deplasarii. In jurul orei 12.00 masina urmărită a parasit drumul public, fiind urmărită de seful Postului de Poliție Verești si s-a îndepărtat pe un drum de pământ catre un lan de porumb. Văzând ca drumul se inchide, cei doi au abandonat mașina și au fugit in lanul de porumb. Intre timp, in urma informarii șefului de post, celelalte forte au ajuns în zona, un echipaj din cadrul SAS IPJ Botosani reperandu-i pe cei doi in lanul de porumb. Întrucât au incercat sa fuga au fost efectuate somațiile legale și focuri de avertisment in plan vertical, ulterior fiind imobilizați si retinuti.
Cei doi au fost preluați de SIC IPJ Botosani pentru continuarea verificarilor in cadrul dosarelor penale in care sunt cercetați”, a transmis comisarul șef Ionuț Epureanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.