Cel mai probabil oamenii vor fi nevoiți să se vaccineze anual antiCovid pentru mai mult timp de acum înainte. Declarația a fost făcută chiar de șeful Pfizer.

Dr. Albert Bourla a declarat pentru BBC că este de părere că acest lucru ar fi necesar pentru a menține un „nivel foarte ridicat de protecție”.

Declarația pentru BBC a fost făcută înainte de apariția variantei Omicron, identificată pentru prima dată în Africa de Sud.

Dr. Bourla a spus că Pfizer a dezvoltat variante noi de vaccin ca răspuns la variantele Beta, descoperit prima dată în Africa de Sud, și Delta, identificat pentru prima dată în India, dar că acest lucru nu a fost neapărat necesar.

Totuși, acum compania lucrează la un vaccin împotriva variatei Omicron.

Doctorul a spus că vaccinurile au ajutat la salvarea a milioane de vieți în timpul pandemiei și fără acestea „structura fundamentală a societății noastre ar fi amenințată”.

Deocamdată, Marea Britanie s-a asigurat că va primi 114 milioane de doze suplimentare de vaccinuri Pfizer și Moderna, care vor fi livrate în următorii doi ani, relatează știrile protv.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.