Echipe coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, constituite din lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cu sprijinul Gărzii Forestiere Suceava şi al Direcţiei Silvice Suceava şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, au procedat la efectuarea de percheziţii, în baza mandatelor de percheziţie emise de Tribunalul Suceava, în 13 locaţii, printre care sediul Postului de Poliţie Moldoviţa, domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice, miercuri 14 decembrie 2016.

După finalizarea percheziţiilor, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au fost aduse în vederea audierilor 8 persoane, 5 dintre acestea având calitatea de suspect în cauză.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la aceeaşi dată s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie Solcan-Niga Vasile, şeful Postului de Poliţie Moldoviţa, pentru săvârşirea a 6 infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, pentru infracţiunea de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi pentru infracţiunea de încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere, în formă continuată.
Faţă de agentul de poliţie Solcan-Niga Vasile s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 ore.
De asemenea, la data de 14 decembrie 2016, au fost reţinuţi pentru 24 ore suspecţii Tcaci Luiza Maria şi Ruscan Liviu Ilie. Suspecta Tcaci Luiza Maria este cercetată pentru complicitate la 3 infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană. Suspectul Ruscan Liviu Ilie este cercetat pentru complicitate la 2 infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.
La aceeaşi dată s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul Craiuţ Vasile Ionuţ pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, precum şi pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în formă continuată.
În cauză este cercetat în stare de libertate şi suspectul Saghin Florentin Andrei, pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.