Comisarul-șef Cristian Macsim este cunoscut ca un adevărat profesionist, incoruptibil și un exemplu model pentru instituția pe care o reprezintă.

Comisarul-șef Cristian Macsim, Șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă Suceava, reţinut luni seară pentru o perioadă de 24 ore a fost prezentat în data de 23 decembrie 2014 Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Propunerea de arestare a fost elaborată și fundamentată de DNA Suceava, dar motivarea acesteia nu l-a convins și pe judecătorul de drepturi şi libertăţi al acestei instanţe.

Așadar, magistratul a respins solicitarea procurorilor DNA Suceava, iar comisarul-șef Cristian Macsim a fost lăsat să plece acasă, mai mult, acestuia nu i s-a impus nici o măsură restrictivă privind drepturile sale. Totuși decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel Suceava.

Avocatul Ioan Bulboacă, cel care l-a reprezentat pe comisarul-şef Cristian Macsim, a declarat că soluţia judecătorilor este corectă şi în concordanţă cu probele din dosar.

Prin acceptarea unor rapoarte informative slab instrumentate, comisarul-șef Macsim care este și doctor în drept penal, risca să-și facă de râs instituția și prestigiul acesteia.

Şeful SIPI Suceava a fost acuzat de DNA de comiterea a patru infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de favorizarea infractorului, toate plecând de la respingerea de către Cristian Macsim a rapoartelor informative ale unor subordonați.

Ca o ironie a sorții și rapoartele procurorilor DNA  transpuse în propunerea de arestare preventivă au fost respinse, tot oficial, de către un judecător abilitat.

 

.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.