Invitat în studioul Puterea Știrilor, fostul ministru al Sănătății și consilierul onorific al premierului Florin Cîțu, Nelu Tătaru, este de părere că vaccinarea sau testarea ar trebui să devină obligatorii pentru anumite categorii din domenii esenţiale. Acesta a explicat că există două opțiuni pentru a proteja populația de Covid-19: „vaccinare gratuită sau testare cu plată”.

„Eu am fost primul care și-a asumat acum două săptămâni acest lucru ca și moment de cotitură în această pandemie și am repetat că este un moment al asumării unor decizii. Suntem în contextul în care anumite sectoare de importanță vitală care au un contact frecvent cu populația să beneficieze de un grad de imunizare: cei care au trecut prin boală și au acei anticorpi, iar cei care nu au trecut prin boală să se vaccineze.

A fost o discuție despre alternative. Avem o alternativă: vaccinare gratuită pe banii statului sau testare săptămânală pe care să o facă cei care se prezintă la locul de muncă. Nu suntem singurii. Țări europene au ales această variantă, iar în același timp, discuțiile pe care le-am avut în teritoriu au adus inclusiv soluții. 

Se găsesc soluții pentru a ne asigura că și publicul și privatul își pot proteja angajații, afacerile, dar și pe cei din jurul nostru. Nimeni nu cred că vrea să vină în spital cu o patologie și să plece cu alta sau, în cel mai rău caz, să avem un deces din cauza infectării cu coronavirus dintr-o unitate spitalicească”, spune Nelu Tătaru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.