Reprezentantul prefecturii, Florin Sinescu, a solicitat Serviciului de Telecomunicații Speciale verificarea semnalului de internet, deoarece în ziua alegerilor, 5 iunie 2016, cărțile de identitate ale alegătorilor vor fi scanate.

„Vom avea două categorii de personal care vor asigura procesul electoral. Vor fi acele persoane care vor opera cu tableta în fiecare secție de votare din județ și cei ai Autorităților Electorale Permanente. După ce vom avea această desfășurare concretă pe baza actelor normative care vor fi aprobate de către Guvern, vom avea o instruire împreună și vom parcurge toate etapele pe care le avem de realizat, astfel încât pe data de 5 iunie să fim pregătiți în toate secțiile de votare și să putem derula procesul electoral. În acest moment ne concentrăm pe ceea ce înseamnă prezența semnalului de internet, lucru pe care îl verifică cei de la STS”, a declarat Florin Sinescu.

Înainte de a primi buletinul de vor, un operator va scana cartea de identitate, Codul Numeric Personal va intra în sistemul centralizat, astfel se verifică automat dacă acea persoană a mai votat și la alte secții de votare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.