Comuna suceveană Frătăuții Vechi se află într-un amplu proces de modernizare și dezvoltare, de pe ordinea de zi a primarului Dinu Antemie nelipsind niciun domeniu de interes. Astfel, fie că vorbim de educație, sănătate, infrastructură sau cultură, edilul de la Frătăuții Vechi are grijă să investească în fiecare.

Comuna Frătăuții Vechi are o rețea de drumuri comunale ce însumează aproximativ 45 de kilometri, din care aproximativ 35 au fost modernizați, iar pentru restul, edilul a pregătit deja o serie de proiecte pe care le-a depus sau le va depune pentru a obține finanțarea necesară efectuării lucrărilor. Recent, primarul Dinu Antemie a depus spre finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” un proiect privind betonarea a trei kilometri de drumuri din ambele sate ale comunei, iar imediat ce va fi semnat contractul, vor demara lucrările.

De altfel, în ceea ce privește rețelele de apă și canal, edilul a declarat că are în implementare un proiect de extindere a rețelelor cu 10,5 kilometri, iar prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” a mai depus pentru a obține finanțare un alt proiect de extindere cu încă zece kilometri a rețelelor.

În ceea ce privește iluminatul public stradal, comuna Frătăuții Vechi are o rețea care acoperă toată comuna, iar pentru a o eficientiza edilul a depus la Agenția Fondului pentru Mediu un proiect de modernizare care prevede înlocuirea lămpilor.

Pe de altă parte, Dinu Antemie a subliniat că unul dintre domeniile importante în care investește este cel al educației, întrucât copiii reprezintă viitorul. De curând acesta a depus la Compania Națională de Investiții în vederea obținerii finanțării un proiect privind modernizarea și extinderea unității școlare din Măneuți. De altfel, primarul și echipa sa au pregătit încă un proiect de modernizare a Grădiniței cu Program Normal Frătăuții Vechi pe care îl va depune imediat ce se deschid liniile de finanțare.

În altă ordine de idei, Primăria Frătăuții Vechi le oferă elevilor care obțin note bune și burse de performanță. Astfel, primii patru elevi din fiecare clasă primesc lunar sume cuprinse între 150 și 400 de lei, bani care îi stimulează să obțină rezultate bune și să facă performanță.

„De asemenea, de Crăciun și de Paști le dăm cadouri copiilor, astfel încât să simtă că administrația publică locală le este alături”, a precizat Dinu Antemie, primarul comunei Frătăuții Vechi.

Tot pentru copiii din comună, edilul a achiziționat și mobilierul specific pentru două spații de joacă pe care le va amenaja imediat ce vremea va permite.

În ceea ce privește domeniul cultural, Primăria Frătăuții Vechi va depune fie la Agenția Fondului pentru Mediu, fie prin Programul Operațional Regional un proiect de modernizare a Căminului Cultural din satul Măneuți.

„Sunt investiții pe care le putem face din bugetul local și investiții pe care le putem realiza doar cu finanțare externă, însă noi facem tot ce putem pentru ca locuitorii comunei Frătăuții Vechi să aibă condiții bune de trai”,  a declarat primarul Dinu Antemie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.