Vineri, 10 mai, în incinta Shopping City Suceava, a avut loc lansarea cărții „Semnele nonverbale ale minciunii”, aparținând psihologului Mihai Moișoiu. Evenimentul a fost moderat de jurnalistul Relu Gavril Ursache, avându-l ca invitat pe jurnalistul Liviu Clemet.

Cu o minte sclipitoare, psihologul Mihai Moișoiu impresionează cu fiecare carte a sa publicată. Ultima operă a experimentatului psiholog este „Semnele nonverbale ale minciunii”, lansată la Suceava cu sprijinul librăriei Alexandria și Centrului de Exploatare și Dezvoltare a Potențialului Uman.

Respectivul centru reprezintă de fapt o asociație, formată din Mihai Moișoiu, soția sa Ana Moișoiu și Adi Aniței. Scopul acestei asocieri este de a oferi informații în domeniul cercetării, psihologiei și, de ce nu, al publicației.

Autorul Mihai Moișoiu se descoperă a fi un scriitor pentru publicul de specialitate, dar și pentru toți cei cărora se găsesc interesați de subiectele abordate de acesta. Originar din Fălticeni, Moișoiu a debutat acum 2 ani, având până în prezent 6 cărți publicate.

Jurnalistul Liviu Clement a scos în evidență un citat de Nietzche, care descrie cel mai apropiat subiectul cărții dezbătute. Conform filozofului, „poți minți cu gura, dar expresia pe care o ai în acel moment spune întotdeauna adevărul”. Ducând mai departe această idee, Relu Gavril Ursache a precizat că ar fi fost benefică lansarea înainte de alegeri, astfel poate evitându-se ajungerea în Parlament a multor candidați. Referitor la lucrare, Ursache afirmă că „cel de-al 6-lea volum scoate în evidență maturizarea scriitoricească și profesională a unui suflet rebel, în a aduce în universalitate noi tagme atât de cercetate”.

Subiectul actualei opere este împărțit, conform declarațiilor autorului, în 7 cărți, deja scrise, următoarele 6 urmând a fi publicate în viitorul apropiat.

„Semnele nonverbale ale minciunii” are un subiect dezbătut pentru prima dată în România și scoate în evidență aspectul practic din analizarea limbajului nonverbal. În mare parte o carte cu poze, având în componență 260 imagini, aceasta practic se povestește pe sine. 38 de imagini aparțin autorului, restul fiind preluate din materiale de specialitate. Lucrarea reprezintă o îmbinare perfectă a psihologiei cu juridicul, domeniu care i-a stârnit curiozitatea autorului în timpul în care acesta, student la Universitatea Petre Andrei din Iași, a avut posiblitatea de a cunoaște oamenii din spatele gratiilor, odată cu practica desfășurată la Penitenciarul din Iași. Astfel, această publicație poate reprezenta un bun „îndrumar” în cadrul anchetelor judiciare.

Într-o prezentare concisă a operei, Mihai Moișoiu evidențiază modalitatea de „citire” a planului emotiv prin intermediul mișcării globulilor oculari, subliniind cu o tentă umoristică faptul că există lideri politici care închid complet ochiul stâng. Ceea ce demonstrează acest lucru, puteți descoperi în imaginea de mai jos.

DSC_0040

De asemenea, microfixările demonstrează faptul că persoana respectivă se găsește sub o stare de stres, având unele emoții obturate în planul interior.

DSC_0041

Mihai Moișoiu a conchis prin a scoate în evidență lansarea cărții „Terapia de cuplu”, cu o teorie orientală despre armonizarea relației de cuplu. Printre cei care s-au alăturat psihologului vineri, susținându-l în cariera profesională, s-a numărat și scriitoarea Angela Furtună.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe, oferite de „vinovatul” respectivei întâlniri.

DSC_0083 DSC_0095 DSC_0102

Noi încheiem articolul fără prea multe cuvinte, printr-un filmuleț în care însuși autorul Mihai Moișoiu își prezintă cartea „Semnele nonverbale ale minciunii”.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.