Senatorul PNL Daniel Cadariu a arătat că senatorul Ion Stan împreună cu deputatul Mirela Elena Adomnicăi au votat împotriva adoptării Anexei 7.02  din Legea bugetului de stat pe anul 2021, adică anexa prin care au fost suplimentate alocările din taxa pe valoare adăugată pentru județul Suceava cu suma de 36.352.000 lei.

„Senatorul Ion Stan împreună cu doamna deputat Mirela Elena Adomnicăi au votat împotriva adoptării Anexei 7.02 din Legea bugetului de stat pe anul 2021. Adică anexa prin care au fost suplimentate alocările din taxa pe valoare adăugată pentru Județul Suceava cu suma de 36.352.000 lei. Bani necesari pentru echilibrarea bugetelor locale ale celor 60 de UAT-uri împrumutate pentru Programul Utilități și Mediu în vederea achitării ratelor și dobânzilor aferente anului 2021 și pentru achitarea restanțelor din anul 2020. 

Cu alte cuvinte 2 dintre cei mai înalți demnitari PSD-iști ai Sucevei au votat împotriva intereselor legitime a peste 60% dintre locuitorii județului Suceava. Nu mai punem la socoteală faptul că peste 50% dintre cele 60 de localități sunt administrate de către primari membri ai PSD Suceava. Acest fapt este cu atât mai greu de acceptat dacă avem în vedere aspectul că în perioada 2012-2019 în care PSD-ul a guvernat România, acestuia nu i-a păsat de „drama financiară ” în care au trăit peste jumătate dintre localitățile județului. PSD-știi nu au mișcat nici un deget în sprijinul lor, deși tocmai ei au „obligat” practic în anul 2004 Consiliile locale din fiecare localitate să devină parte a „țepei financiare” intitulate „Utilități și Mediu la standarde europene”. Ori în aceste condiții nu poți să nu consideri drept o mare colecție de minciuni declarațiile publice din ultima perioadă ale reprezentanților PSD Suceava”, a declarat senatorul Cadariu.

Acesta aadăugat că în ultimele comunicate de presă conducerea PSD Suceava declara că „Politica este și despre fapte, nu despre vorbe”, dar la votul de marți, 2 martie,  atunci când trebuia ca să voteze pentru alocarea banilor necesari pentru echilibrarea bugetelor locale ale celor 60 de UAT-uri împrumutate pentru Programul Utilități și Mediu în vederea achitării ratelor și dobânzilor aferente anului 2021 și pentru achitarea restanțelor din anul 2020, cei doi au votat „NU”.

„Acele declarații de genul „Politica este și despre fapte, nu despre vorbe” atunci când se referă la adoptarea bugetului de stat pentru anul în curs. Ocazie în care unii dintre ei au votat așa cum am arătat anterior. Pentru că depunerea unor amendamente copiate de la parlamentarii PNL din mandatul trecut, de genul celor pentru centura municipiului Fălticeni sau pentru Spitalul din aceeași localitate, numai „fapte politice” nu reprezintă. Ci doar o nouă minciună livrată sucevenilor. Și asta pentru că PSD-iști de genul domnului Stan de la Fălticeni nu au explicat public niciodată de ce aceste probleme atât de importante pentru fălticeneni nu au fost deja rezolvate vreme de 20 de ani, timp în care aceasta doar s-a bucurat de 5 mandate de parlamentar.

Da, doar s-a bucurat și a beneficiat de acest statut fără „a înfăptui” nimic concret nici în legătură cu spitalul municipal, nici în ce privește șoseaua ocolitoare a localității de domiciliu. În schimb, le reamintesc celor de la PSD care suferă de „amnezie politică” despre o FAPTĂ adevărată: Guvernul PNL a alocat în cursul anului 2020 Spitalului municipal Fălticeni 15 milioane de lei în plină pandemie și în toiul crizei economice internaționale generată de aceasta.”, a conchis senatorul PNL de Suceava Daniel Constantin Cadariu. 

VOTUL PARLAMENTARILOR SUCEVENI

Acatrinei Dorel – Gheorghe – NU

Adomnicăi Mirela Elena – NU

Balan Ioan  – DA

Bejinariu Eugen – DA

Cadariu Constantin – Daniel – DA

Ciornei Radu Tudor – DA

Dăneasă Mircea – NU

Fădor Angelica – DA

Măndruță Gheorghiță – DA

Popescu Vlad – DA

Stan Ioan  – NU

Șoldan Gheorghe – DA

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.