Şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, urma să fie audiat joi, la Comisia de Buget-Finanţe, însă acesta nu a ajuns la ședința din Parlament.

Președintele comisiei, social-democratul Viorel Arcaş s-a declarat deranjat de absența lui Gelu Ștefan Diaconu şi a precizat că îl va anunța pe premierul Victor Ponta în legătură cu această situație.

„L-am așteptat peste 45 de minute să vină, n-a venit. (…) Nu a anunţat că nu poate veni, n-a venit pur şi simplu şi noi nu putem să așteptăm. O să-l anunțăm inclusiv pe primul ministru, să vedem ce măsuri se vor lua. Noi nu putem sta la cheremul domnului Diaconu să vină când vrea şi nici măcar să nu ne anunţe. Sigur va fi rechemat dacă nu se vor lua alte măsuri”, a spus senatorul PSD.

Arcaş a precizat că, în timpul audierilor, urmau să fie lămurite şi informaţiile privind abuzurile pe care le-ar fi făcut ANAF.

„Am avut solicitări de la colegi pentru că au fost unele abuzuri, dacă au fost sau nu… Să vedem ce modificări legislative ar trebui să aibă loc ca să nu mai dea loc la abuzurile respective. Aceste discuţii nu le-am putut ţine. O să anunţăm şi premierul, nu putem aştepta tot timpul. Eu sunt chiar dezamăgit din acest punct de vedere”, a conchis Viorel Arcaș, conform romaniatv.net.

Gelu Ştefan Diaconu a fost invitat la începutul lunii aprilie la şedinţa Comisiei de Buget-Finanţe din Senatul pentru a explica de ce nu pune în aplicare titluri executorii de 315 milioane de euro şi „închide cofetării pentru 5 lei”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.