Senatorul PSD, Neculai Bereanu, a declarat în această dimineață că referitor la proiectul Roșia Montană că grupul senatorilor social democrați nu are o părere unitară, dar domnia sa este tentat să voteze pentru exploatarea aurului din respectiva zonă.

El a spus că acest proiect a fost adus în fața Parlamentului după 15 ani, iar necesitatea dezbaterii este dată de faptul că societatea românească este extrem de divizată. El vede ca singură soluție de rezolvare a divizării, dezbaterea din Parlament. El a afirmat că va vota acest proiect doar dacă are garanția că mediul nu va avea de suferit.

“Singura soluție de rezolvare a problemei era dezbaterea în Parlamentul României. Ținând cont că e nevoie de noi locuri de muncă, le dăm dreptate şi celor de la Roşia Montană, şi celor care cer garanții pentru protecția mediului. Nu s-a luat nicio decizie politică, în grupul parlamentar al PSD se va vota așa cum crede fiecare de cuviință. Sunt foarte mulți oameni care îşi doresc un loc de muncă şi ar vrea redeschiderea minelor. De aceea, sunt tentat, în proporție de 51%, să votez pentru aprobarea proiectului”, a declarat senatorul Bereanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.