Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu susține că două greșeli, una de management medical și alta de management uman ale fostei conduceri a SJU Suceava, nu pot anula eforturile supraomenești de pe parcursul ultimilor 12 care au transformat un spital județean comunist ce stătea să se dărâme în unul regional la standarde ce depășesc cerințe UE.

„Lansez un apel ferm către Ministerul Sănătății pentru a reveni asupra deciziei de a transforma Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava în spital pentru pacienții bolnavi de coronavirus. Solicit ca cea mai mare unitate spitalicească din județ să revină la rolul de spital regional. Ma alătur astfel celorlalte voci din județ de la persoane publice precum președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, medici, politicieni sau voci ale societății civile care au spus un nu ferm transformării Spitalului Județean în spital COVID. Încă mai cred că e posibil ca Spitalul Județean Suceava să fie lăsat să-și facă menirea de spital de urgenta și dacă e nevoie totuși pentru bolnavii de COVID să fie alocate doar Spitalul Vechi și eventual o aripă din spitalul nou mergând pe ideea că oricum într-o săptămână-două sperăm ca medicii să treacă peste problemele create de infectările cu coronavirus și să se poată întoarce la muncă”, a transmis senatorul Cadariu.

Potrivit acestuia, funcționalitatea Spitalului Județean Suceava pentru tratarea bolilor curente este esențială în condițiile în care alte spitale din județ nu fac față nici ca dotare nici ca și capacitate.

„Acest spital a suferit transformări radicale în ultimii 12 ani, iar prin investițiile de zeci de milioane de euro a ajuns o unitate de top la nivel național. Dotările făcute pentru îmbunătățirea actului medical sunt de ultimă generație: computerele PET-CT și SPET-CT, angiograf, sistem de litotriție, aparate de anestezie pentru ATI și sălile de operații, mese de operații, linii moderne de endoscopie, precum și incubatoare moderne. Știe toată lumea că nu există o altă unitate spitalicească în județ care să poată prelua diverse cazuri pe cardio, UPU, ATI și celelalte secții importante”, a mai transmis parlamentarul sucevean.

Senatorul Cadariu a precizat că Spitalul Județean Suceava este un spital regional nu numai cu numele ci și cu fapta, cu lucrurile bune care s-au făcut acolo în ultimii 12 ani.

„Având în vedere necesitățile întregii zone fac un apel la Ministerul Sănătății să ia în considerare această propunere a mea. E păcat de efortul făcut în 12 ani, perioadă în care Consiliul Județean, președintele Gheorghe Flutur și Ministerul Sănătății au făcut atâtea investiții. În legătură cu președintele Flutur pe lângă implicarea sa de-a lungul timpului el a mers cu sacrificiul până la capăt. Acum este în spital după ce s-a infectat cu coronavirus mergând până în pânzele albe cu găsirea de soluții. Nu pot fi anulate toate aceste lucruri de două accidente manageriale”, a declarat liberalul sucevean.

Senatorul Cadariu susține că nici corpul medical de la Spitalul Județean nu trebuie blamat pentru cele două accidente manageriale.

„Întreg personalul medical își face datoria având grijă de bolnavi și sacrificându-și familiile. Având în vedere numărul extrem de mare de persoane confirmate pozitiv în județul Suceava, adică aproape un sfert din cele diagnosticate la nivel național, se cuvine ca măcar un sfert din achizițiile făcute de Ministerul Sănătății să fie direcționate către Suceava”, a conchis senatorul PNL Daniel Cadariu.

 

CUM ARATA SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA ȘI CUM ARATĂ ACUM

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.