Senatorul PNL  de Suceava, Daniel Cadariu, respinge afirmațiile făcute de purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, potrivit cărora în acest an va fi finalizată Centura Sucevei cu cei 47 de milioane de lei prevăzuți în proiectul Legii bugetului de stat pe 2019.

„Acestea nu sunt decât o mare și nesfârșită minciună marca PSD. ”Minciunile electorale” ale PSD continuă an de an cu “ficțiunile bugetare”. Din ciclul gogoșile PSD, acum Centura Sucevei. Cifrele demonstrează și demontează clar minciunile PSD”, a transmis senatorul liberal. 

 Acesta explică că anul acesta Guvernul a prins doar 47 de milioane de lei,  adică doar 40% din cele 110 de milioane de lei necesare, iar în acest caz este foarte greu de crezut că se vor finaliza lucrările la centura municipiului Suceava.

„Dacă pornim de la costul total al investiției, care este de 399 de milioane de lei, iar până la 31 decembrie 2018 au fost făcute cheltuieli în valoare de 289 de milioane de lei, rămâne de alocat încă 110 de milioane de lei, pentru a finaliza investiția. Însă, cum chiar prevederile bugetare pentru 2019 o arată, sunt prevăzute doar 47 de milioane de lei, adică doar 40% din cele 110 de milioane de lei necesare. În aceste condiții, cine să mai creadă că vor finaliza centura în 2019, după ce în anul 2018 nu au făcut nimic, iar în acest an nu au alocat fonduri suficiente”, subliniază senatorul sucevean.

Cadariu este neîncrezător și în ceea ce privește acest procent de 40% și amintește faptul că în anii 2017 și 2018, pentru a se încadra în deficitul bugetar anual de 3%, PSD a tăiat prin rectificare la sfârșit de an aproape toate investițiile prevăzute în județul Suceava.

„Spre exemplu la rectificarea bugetară din septembrie 2017 au tăiat 49% din bugetul Ministerului Transporturilor. Este același gen de mistificare aplicat de PSD în cazul Legii salarizării bugetarilor, când au tot amânat creșterile salariale până în anul 2022 pentru mare parte dintre bugetari”, a mai amintit Daniel Cadariu.

 

De șapte ani sucevenii s-au săturat de mistificările anuale ale PSD pentru a-și justifica  dezinteresul și neputința de a finaliza mai puțin de un sfert din tronsonul I al Centurii Sucevei

 Senatorul liberal a mai declarat că de  șapte ani sucevenii s-au săturat de mistificările PSD, de ficțiunile și scamatoriile financiare, hilare, făcute pentru a-și justifica dezinteresul și neputința de a finaliza mai puțin de un sfert din tronsonul I al Centurii Sucevei.

„Despre tronsonul II al acesteia, nici un cuvânt. Probabil că laboratorul de minciuni marca PSD s-a blocat în primul tronson.Tupeul, aroganța, autosuficiența celor de la PSD nu fac decât să-i jignească pe cei care le spun adevărul în față: diaspora, agenți economici, opoziție, primari de toate culorile.Le insultă inteligența primarilor cu măriri pe hârtie a veniturilor primăriilor în paralel cu transferul costurilor cu asistența sociala către primării, care sunt de două trei ori mai mari decât aceste măriri”, a subliniat Cadariu.

În încheiere acesta a dorit să menționeze și faptul că PSD manifestă aroganță și tupeu inclusiv împotriva unora dintre foștii lor colegi, precum Tudose, Ponta și Țuțuianu, dar chiar și împotriva unora dintre “încă” actuali colegi, ca Firea, Stănescu sau Negoiță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.