Senatorul PNL Constantin Daniel Cadariu susține că deși este județul cu suprafața cea mai mare din Regiunea Nord-Est și cu numărul cel mai mare de localități, Suceava este e pe ultimele locuri la fondurile alocate de Guvernul PSD din Fondul Suveran de Investiții.

Oricum, chiar și în condițiile în care vorbim de investiții bazate pe fonduri oarecum iluzorii, din eventuale împrumuturi viitoare de la Trezorerie, este o rușine faptul că pentru județul Suceava se promit doar o treime din banii alocați altor județe, cum fi Județului Neamț, care este cu cel puțin o treime mai mic decât județul nostru. Guvernul spunea cu puțin timp în urmă că va aproba o tranşă de 116 proiecte, în valoare de circa 2,3 miliarde de lei. Acum, pe final, în “mărinimia” lui, urcă suma la 7,36 miliarde de lei, pentru 469 de proiecte. Judeţul Suceava este bătaia de joc a acestui Guvern PSD”, a transmis senatorul sucevean.

Acesta a precizat că județul Suceava a primit finanţare doar pentru 13 proiecte în valoare totală de 38.925.631 euro.

Nici cu celelalte județe din Regiunea Nord-Est Guvernul PSD nu au fost foarte generos, exceptând Județul Neamț, care a primit 131.033.202 euro”, a mai precizat senatorul Cadariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.