Senatorul PNL de Suceava, Daniel Constantin Cadariu, a făcut o analiză a celor două dezbateri susținute de către cei doi candidați la alegerile prezidențiale. Senatorul sucevean a precizat că Viorica Dăncilă, candidatul Partidului Social Democrat, nu a făcut nimic altceva decât circ, în încercarea sa de a acapara lumina reflectoarelor.

Despre eschivările, discursul slab și despre minciuna cu care PSD încă vrea să manipuleze, senatorul sucevean a subliniat că în comparație cu dezbaterea lui Klaus Iohannis, conferința de presă a Vioricăi Dăncilă a arătat că PSD nu are ce să ne mai spună nou, dar și că acest partid „rămâne pericolul pe care îl cunoaștem, dar pe care nu avem voie să-l subestimăm”.

„Am asistat cu toții la dezbaterea organizată de către candidatul PNL, Klaus Iohannis, și la așazisa încercare de contra reacție a doamnei Dăncilă”, a spus senatorul PNL de Suceava, Daniel Constantin Cadariu.

Cadariu a declarat că în urma dezbaterilor a ieșit la suprafață o diferență colosală între candidatul PNL și cel al PSD. Acesta a adăugat că Iohannis a arătat încă odată că are anvergura unui președinte și că este pregătit pentru orice situație, în antiteză cu încercarea Vioricăi Dăncilă și a PSD de a ieși în evidență.

„Dăncilă a făcut circ, o improvizație și s-a făcut de râs”, a declarat senatorul PNL de Suceava Daniel Constantin Cadariu.

Senatorul sucevean a subliniat că dialogul lui Iohannis a fost unul deschis și neregizat, cu întrebări complet libere din partea presei, dar și a celor prezenți în sală.

„S-a văzut că domnul Iohannis este un președinte profesionist, bine pregătit, care își cunoaște foarte bine temele și activitatea, precum și atribuțiile conferite de constituție”, a spus senatorul sucevean.

Cadariu a adăugat că s-a văzut că avându-l pe Klaus Iohannis președinte al României există siguranța că țara va lua drumul corect. Klaus Iohannis a putut să răspundă consistent pe orice subiect, de la politică externă, economie și justiție, până la chestiuni despre sport, infrastructură sau energie. A vorbit pe larg despre idei, teme de actualitate, mai mult decât se aștepta oricine, dincolo de discuția despre amenințarea pe care PSD o reprezintă pentru societate. Mai mult, Klaus Iohannis a arătat un profil de președinte care are soluții, care își propune în mod serios ca România să intre într-o nouă etapă de construcție corectă a statului.

De altfel, Daniel Cadariu a subliniat că PSD a continuat și prin conferința de presă a Vioricăi Dăncilă seria de fake-news și dezinformări.

„Viorica Dăncilă este un candidat foarte bine antrenat să devină un nou Dragnea. S-a pregătit să devină un și mai bun pesedist. Viorica Dăncilă a dat răspunsurile standard pe care le dă orice PSD-ist: nu îl reneagă pe Dragnea, nu recunoaște dezastrul din Justiție, nu înțelege subtilitățile în relațiile internaționale și diferențele de raportare pe care trebuie să le aibă țara noastră. S-a văzut că este imposibil să compari cei doi candidați. Nu se pot face comparații, e o diferență de la cer la pământ. Viorica Dăncilă a evoluat la stadiul de a reproduce continuu clișee din retorica toxică a PSD”, a spus Cadariu.

De altfel, senatorul sucevean a subliniat că orice întrebare sensibilă, despre PSD, Liviu Dragnea sau despre angajrea fiului la stat, Viorica Dăncilă a evitat răspunsul și a găsit pretexte să-l atace din nou, gratuit, pe Klaus Iohannis.

„PSD a continuat și prin conferința de presă seria de fake-news și dezinformări. Tot momentul conferinței de presă a fost o improvizație doar pentru a încerca să îl <troleze> pe președintele Iohannis. Însă nu au reușit decât circ, care le-a arătat nivelul. De asemenea, s-a văzut că Dăncilă a avut nevoie de ajutorul purtătorului de cuvânt al PSD în încercarea sa de a face față întrebărilor jurnaliștilor. Mai mult, candidatul Viorica Dăncilă a reușit să se facă iar de râs prin greșeli gramaticale, momentul cu greșeala privind aria cercului, ea pretinzând că a oferit meditații la matematică în trecut, sau refuzul de a răspunde în engleză unui ziarist”, a conchis Constantin Daniel Cadariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.