Senatorul PNL de Suceava, Daniel Constantin Cadariu, a informat că Guvernul PNL demonstrează odată în plus că are și grija românilor din zonele izolate. Acesta a creat un program special pentru ca locuitorii din zonele izolate să aibă canalizare așa cum Gheorghe Flutur a creat programe micilor fermieri din zona de munte pentru achiziția de utilaje.

„Salut demersul Guvernului PNL de a opera modificări legislative pentru ca și locuitorii din zonele izolate, precum cele montane, să poată beneficia de canalizare printr-un program special. După cum se știe, în perioada în care Gheorghe Flutur a fost ministru al Agriculturii, au fost promovate programe speciale în sprijinul micilor fermieri din zona de munte prin care aceștia au putut beneficia de diverse instalații și utilaje necesare în desfășurarea activităților”, a declarat senatorul Daniel Cadariu.

Acesta a adăugat că Ordonanța de urgență nr. 172/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative Prin OUG 172/2020 Guvernul PNL a modificat unele acte normative astfel încât să dea posibilitatea unităților administrativ-teritoriale, care nu pot înființa, organiza și gestiona serviciul public de canalizare pentru o parte din localitățile componente, să înființeze serviciul public inteligent alternativ pentru procesarea apelor uzate.

„Concret, localitățile vor avea acces la fonduri europene pentru achiziționarea de fose septice, ministații de epurare și mijloace de transport a apelor uzate necesare localităților izolate, care sunt într-un număr însemnat și în județul Suceava. După ce, în perioada în care a fost ministru, președintele Flutur a avut grijă de zona de munte introducând programe speciale de susținere a micilor fermieri cu tancuri de răcirea laptelui, motocositoare și instalații de muls, iată că Guvernul PNL demonstrează odată în plus că are și grija românilor din localitățile izolate. Mai ales în zona de munte se pretează acest lucru acolo unde relieful nu permite conectarea integrală a tuturor caselor dintr-o comună sau dintr-un areal datorită diferențelor de nivel. Acum, prin actul normativ sus menționat, se permite autorităților locale să acceseze fonduri europene pentru achiziționarea instalațiilor și utilajelor necesare colectării și prelucrării apelor uzate, necesare localităților izolate, în special a celor din zonele montane. Chiar și în perioada de pandemie Guvernul PNL demonstrează odată în plus că are grija tuturor românilor, nu numai a celor din zonele de câmpie acolo unde sunt concentrări de populație și de votanți pe areale mici”, a conchis Daniel Cadariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.