Senatorul PNL de Suceava Daniel Constantin Cadariu a transmis, luni, cu o zi înainte de votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, că în ciuda „alianței toxice” USR-AUR-PSD care aruncă România în aer, Guvernul PNL continuă să guverneze țara în interesul românilor.

Senatorul a enumerat mai multe inițiative ale Guvernului PNL care ar urma să soluționeze mai multe probleme presante.

„Protejarea consumatorilor vulnerabili afectați de creșterile prețurilor energiei reprezintă o prioritate, astfel, Guvernul Cîțu a promovat Legea consumatorului vulnerabil adoptată de Parlament.
Chiar în acest moment adoptăm OUG pentru stabilirea schemei de subvenționare, unde un ajutor de 10% din costul pentru încălzire ce poate să ajungă chiar la 100% din acest cost pentru cetățenii cu venituri foarte mici”, a arătat Cadariu.

Acesta a mai arătat că s-a propus creșterea salariului minim brut cu 250 de lei, de la 1 ianuarie astfel încât salariul minim brut va crește cu 10.9%, iar aproximativ 2 milioane de români vor beneficia. Totodată guvernul PNL a luat  în calcul majorarea pensiilor cu 6-7%, începând cu 1 ianuarie 2022.

Cadariu a mai declarat că pandemia încă reprezintă o mare problemă motiv pentru care guvernul PNL a alocat 460 milioane lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu medicamente şi pregătirea paturilor ATI.

Senatorul liberal a mai arătat că șomajul tehnic pentru persoanele afectate de pandemie se va prelungi. Acest proiect prevede reintroducerea acordării indemnizației de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

„Părinților ce au copii în vârstă de până la 12 ani sau 26 de ani în cazul copilului sau adultului cu handicap li se vor acorda zile libere plătite prin asigurarea unei indemnizaţii de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare”, a mai spus senatorul sucevean.

În final senatorul PNL a mai spus că școlile rămân deschise indiferent de rata de infectare, și la finele săptămânii vor fi modificate hotărârile CNSU în sensul în care unitățile HORECA rămân deschise indiferent de incidență cu condiția vaccinării personalului.

„PNRR pentru România a fost aprobat de către Comisia Europeană, astfel, țară noastră va primi 29.2 miliarde de euro în următorii 5 ani. În România încă există foarte multe localități defavorizate, de aceea am adoptat programul Anghel Saligny, unde, 50 de miliarde de lei vor contribui la dezvoltarea localităților din România ce nu au drumuri, poduri, apă curentă, canalizare și gaze naturale”, a mai spus senatorul Daniel Cadariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.