Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, face demersuri pentru ca cele 60 de primării din județul Suceava care sunt implicate în proiectul Utilități și Mediu să nu intre într-un blocaj financiar. În acest sens s-a întâlnit cu premierul Florin Cîțu căruia i-a solicitat să ajute și în acest an primăriile din județul Suceava.
„Luni, 1 februarie, am avut o întrevedere cu domnul Prim Ministru Florin Cîțu având drept temă «năpasta» de proiect PSD-ist «Utilități și Mediu».
I-am reamintit acestuia faptul că 60 de localități din județul Suceava riscă blocajul financiar dacă nu sunt ajutate cu fonduri prin Legea bugetului, sume necesare achitării ratelor și dobânzilor aferente.
Sucevenii au primit promisiunea premierului că are în vedere acest lucru.
Sunt încrezător asupra acestui fapt având în vedere că cele 60 de UAT-uri sucevene au fost ajutate în anul 2020 cu alocări financiare pentru acest proiect atât prin Legea bugetului pentru anul trecut, cât și prin sume repartizate ulterior prin acte normative ale Guvernului PNL.
Știm cu toții că în acea perioadă Ministrul al Finanțelor era senatorul Florin Cîțu, iar în urma sprijinului financiar guvernamental mai bine de jumătate dintre localitățile sucevene au putut folosi banii din bugetele locale pentru alte proiecte, inclusiv pentru co-finanțarea celor din fonduri UE”, a declarat senatorul Daniel Cadariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.