O delegaţie a Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, condusă de senatorul PSD de Suceava Ioan Stan, preşedintele Comitetului Director al GRUI, şi din care au făcut parte deputatul Bianca-Miruna Gavriliţă, membru al Biroului Executiv al GRUI, şi deputaţii Radu Babuş şi Găvrilă Ghilea, membrii ai GRUI, a participat la cea de-a 140-a Adunare a Uniunii Interparlamentare şi reuniunile asociate, care a avut loc, în perioada 5 – 10 aprilie 2019, la Doha.

La sesiunea de primăvară a #UIP au participat delegaţii parlamentare din 160 de ţări.

Tema generală de dezbatere a Adunării s-a intitulat „Parlamentele: vectori ai consolidării educaţiei în sprijinul păcii, securităţii şi statului de drept”. În alocuţiunea sa din plenul Adunării, deputatul Bianca-Miruna Gavriliţă a evidenţiat faptul că parlamentele joacă un rol-cheie în societate, fiind promotorii educaţiei, protecţiei sociale, ai incluziunii şi egalităţii de gen, prezentând totodată o serie de acţiuni întreprinse de forul legislativ român în acest sens.
Comisia UIP pentru pace şi securitate internaţională a examinat şi a finalizat redactarea în plen a proiectului de rezoluţie cu titlul „Caracterul inacceptabil al folosirii mercenarilor ca mijloc de subminare a păcii şi de încălcare a drepturilor omului”. Din partea Camerei Deputaţilor a participat la lucrări deputatul Radu Babuş.

Deputatul Găvrilă Ghilea a fost prezent la lucrările Comisiei UIP pentru dezvoltare durabilă, finanţe şi comerţ, în care delegaţia României a promovat un număr important de amendamente la textul rezoluţiei cu titlul „Rolul comerţului liber şi echitabil şi al investiţiilor în realizarea Obiectivelor Dezvoltării Durabile, îndeosebi în ceea ce priveşte egalitatea economică, infrastructura, industrializarea şi inovarea durabile”.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.