În schimbul de replici dintre senatorul PSD Ioan Stan și deputatul PNL Ioan Balan, a venit rândul social-democratului să răspundă, considerând necesar să lămurească „grijile” deputatului liberal.

„Faptul că domnul deputat Balan a răspuns atât de prompt și de crispat celor spuse de mine, dovedește că am atins puncte nevralgice ale discursului domniei sale. Departe de mine intenția de a da naștere unui război al replicilor, pentru că în situația în care ne aflăm, adică putere versus opoziție, polemica nu soluționează mare lucru. Orice demers al domnului deputat ar avea rost dacă, urmare a unor critici și acuze ar oferi și variante constructive, alternative la ceea ce critică. Dar așa ceva nu se întâmplă și mă văd nevoit să o iau de la capăt, nu pentru domnul deputat, care are niște comenzi de îndeplinit conform disciplinei de partid, ci pentru cei cărora li se adresează programul de guvernare PSD-ALDE, cei care ne-au dat votul și în fața cărora răspundem pentru asta”, declarat Ioan Stan.

În legătură cu îngrijorările lui Ioan Balan privind scăderea cursului valutar, Ioan Stan susține că, din date publicate de BNR, în perioada 06.06-06.07.2017 s-au înregistrat scăderi ale cursului timp de 7 zile și anume 9,16, 22, 23, 27, 28, 29 iunie.

„După această perioadă cursul valutar a început să crească ajungând la valoarea de 4,5957 lei pentru un euro în data de 06 iulie față de maximul lunii iunie care a fost de 4,5957 lei pentru un euro în data de 20 iunie.Vorbim deci, pe cifre, despre o scădere și o evidentă redresare a cursului valutar”, a mai declarat Ioan Stan.

Despre îngrijorările mediului de afaceri, senatorul Ioan Stan susține că sunt manifestări normale ale unor agenți economici responsabili ce vor să beneficieze de cele mai propice condiții pentru derularea afacerilor lor.

„Înțelegându-le preocuparea liderul nostru a declarat că pentru toate propunerile ce vizează mediul de afaceri se vor face simulări și calcule și numai în cazul în care ele își vor dovedi eficiența  se va opta pentru aplicare”, a completat acesta.

Ioan Stan a atins și subiectul pensionarilor, declarând că nu știe ce „pornire autodistructivă” l-a făcut pe Ioan Balan să reia subiectul „deși e clar că în fața acestei categorii sociale cei pe care-i reprezintă nu mai au nici un credit”.

Social-democratul îi propune deputatului liberal o întâlnire cu pensionarii la care să discute despre spaimele pe care încearcă să le acrediteze ca fiind ale lor și să-i consulte în legătură cu ce au făcut pentru ei guvernele PSD-ALDE și respectiv guvernele anterioare.

„Mai adaug doar că nu mai sper să-l lămuresc pe domnul deputat și recunosc faptul că nu mă mai adresez domniei sale. Suntem la putere pentru că așa a dorit electoratul. Suntem la putere și vom continua să fim până ne vom fi îndeplinit promisiunile și le va fi mai bine tuturor românilor”, a încheiat Ioan Stan.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.