Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan i-a adresat o interpelare ministrului Lucrărilor publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, referitoare la proiectele Companiei Naţionale de Investiţii prin submăsura „Lucrări în primă urgență”.

„Inundațiile din vara anului 2018 au produs în județul Suceava pagube importante. Una din soluțiile pentru readucerea infrastructurii la situația anterioară dezastrului a fost ca prin submăsura «Lucrări în prima urgență», Compania Naţională de Investiţii să preia și să gestioneze refacerea a parte din ele. Unitățile administrativ teritoriale au depus la CNI în timp util toată documentația necesară, acestea fiind înscrise pe lista sinteză aprobată de dumneavoastră la finalul anului 2019, iar la începutul acestui an, au obținut și avizul favorabil al consiliului tehnico-economic de avizare al CNI”, a transmis senatorul sucevean.

Potrivit lui Ioan Stan, din acel moment însă titularii celor 42 de proiecte din județul Suceava aflate în situația de mai sus, nu au mai primit nici un semn că vor trece către etapa următoare din program.
Pentru că lucrările de infrastructură menționate, drumuri, poduri, podețe, asigură accesul unor comunități importante ca număr de persoane, deoarece în cazul unor ploi torențiale specifice perioadei de vară, situația actuală poate suferi degradări importante ce vor necesita sume mult mai importante pentru refacere și fiindcă suntem într-o perioadă propice desfășurării activităților din construcții, Ioan Stan i-a cerut ministrului să precizeze în măsură CNI și ministerul Dezvoltării au capacitatea de a gestiona și implementa aceste proiecte.
De asemenea, senatorul sucevean a cerut să afle și care va fi termenul de finalizare a lucrărilor, având în vedere că sunt proiecte incluse la categoria – ”Lucrări în primă urgență”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.