Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a precizat că încercarea PNL-iștilor din acest weekend de a-i spăla imaginea lui Gheorghe Flutur a fost un eșec din toate punctele de vedere.

„Cred că suntem cu toții de acord că am asistat la un eveniment penibil în care demagogia și-a dat mâna cu minciuna, încercând împreună să manipuleze electoratul sucevean în speranța că poate, poate actualul președinte al CJ Suceava va mai prinde un mandat. Nu este cazul. Ba mai mult, considerăm că penibilul aceste vizite i-a dăunat și mai mult imaginii deja dezastruoase pe care domnia sa o are în ochii sucevenilor”, a declarat senatorul sucevean.

Acesta a adăugat că Ludovic Orban s-a arătat încântat că centură a Sucevei a fost dată în folosință, deși această investiție a fost finalizată după ani de zile cu ajutorul banilor dați de guvernul PSD județului nostru, nu de guvernarea lor.

„Dar deja suntem obișnuiți cu obiceiul celor de la PNL de a se lăuda cu munca altora, așa că nu ne miră. Numai că, dacă tot a mers pe centura Sucevei, de ce nu s-a uitat premierul Orban la clădirea Casei Corpului Didactic, obiectiv aflat în construcție în mijlocul câmpului, început în primul mandat de președinte al CJ Suceava a lui Gheorghe Flutur? Clădirea respectivă nu numai că nu este finalizată după atâția ani, dar nici nu există o explicație logică pentru ce a fost construită acolo, pe un teren viran, la câțiva km depărtare de oraș și de absolut orice serviciu de utilitate publică. Nu are acces la energie electrică, la apă, la gaz, la nimic. E doar un exemplu de risipire iresponsabilă a banului public și poate nu ar strica ca actuala guvernare să facă niște controale pentru a vedea cum s-au cheltuit banii contribuabililor acolo”, a subliniat Ioan Stan.

Parlamentarul sucevean a adăugat că, odată ajuns pe centura Rădăuțiului, s-a asistat la un moment artistic à la Gheorghe Flutur care nu a mai scris cu oi pe dealuri, nici nu a comandat un bust în gheață al premierului, „dar a invitat o tânără să-i interpreteze la vioară Primului Ministru, „Balada” lui Ciprian Porumbescu”.

„Având în vedere că această compoziție a fost interpretată ultima oară public la mormântul Arhiepiscopului Pimen, ne întrebăm  retoric dacă nu am asistat cumva la înmormântarea politică simbolică a PNL-ului și implicit a lui Gheorghe Flutur? În rest, nu s-a mai întâplat nimic. Au făcut promisiuni și au plecat mai departe”, a mai spus Stan. 

Ajuns la Vatra Dornei, premierul a crezut de cuviință să facă referire la centrala pe gaz a orașului, considerând că este depășită moral și i s-a părut lipsit de logică că o asemenea investiție a fost făcut acolo, deși orașul nu are gaz.

„Îi amintim domnului Orban că însuși protejatul său, Gheorghe Flutur, cât a fost ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale a oprit traversarea conductei de gaz dinspre Pojorâta spre Vatra Dornei, în acel moment decizia aflându-se în mâna lui. Or acest aspect a fost rezolvat tot de noi, cei de la PSD, când am fost la guvernare. E rușinos să conduci un guvern și să nu te informezi înainte de a vorbi, domnule Orban!

Cu ce s-a mai remarcat Primul Ministru? Cu încercarea de a da vina exclusiv pe medici pentru transformarea Sucevei în Lombardia României. Acest demers a fost de-a dreptul perfid, laș și lipsit de orice urmă de bun simț. Cum să faci așa ceva când nu le-ai oferit nimic medicilor ca să poată lupta cu epidemia de COVID-19? Cum să ai curajul să afirmi așa ceva când tu știai din luna ianuarie cu ce urmează să te confrunți, dar ai preferat să te pregătești de alegeri anticipate decât să miști un deget pentru protejarea sănătății poporului tău? Să faci asta numai pentru a-l exonera pe Gheorghe Flutur de orice vină legată de dezastrul epidemiologic prin care a trecut județul nostru, este lipsit de orice demnitate și suntem siguri că majoritatea sucevenilor au perceput acest mesaj ca pe o jignire adusă lor. 

Încheiem acest comunicat arâtând că în urma acestei vizite cu scop pur electoral , nu a rămas nimic concret pentru suceveni decât pozele făcute de premier cu fiecare primar în parte și cu promisiunile de mai bine ale domnului Gheorghe Flutur, promisiuni care coincid cu cele din 2016 și care nici până în ziua de azi nu au fost puse în practică”, a conchis senatorul PSD de Suceava Ioan Stan. 

2 Responses

 1. Aprodul_Purice

  Bine,cel puțin,domnule Stan,că ați mai prins ceva glas și că mai ziceți ceva,din când în când,în timp util… Pentru că nu aliniindu-vă prin tăcere sau aprobare prin inacțiune veți reuși să îl dați jos pe Flutur (dacă doriți și dacă aveți voie,desigur…) ci ieșind din tranșee,fără trotineta lui Bobby,ca să-i dați peste degete,cât se poate de prompt… Altfel,încă 4 (patru) ani de-acum încolo îi veți permite să ne pună pe hartă,să ceva cu zona de munte ori de șes,să metrou,să autostradă,să bulendre,să ne pișăm în Cetatea de Scaun a Sucevei și,pentru cine o să mai prindă dintre votanții dvs.,să-l voteze prostimea din nou,în 2024,deoarece încă nu se știe câte mandate le trebuie dumnealor ca să înceapă dar și să termine ceva,în afară de balurile gospodarilor și de bătut podeaua ,în izmene naționale…

  Răspunde
 2. Dana

  vizita premierului la Suceava?! d-le Stan, ați observat ca dziminschi v-a arătat dosul? după ce guvernele PSD i-au întins ambele mâini, dziminschi v-a arătat cam ce poate el. halal primar, halal educație!
  primarul PSD de la Moara se lauda ca vizita a fost un succes.
  penibil a fost ca dziminschi a ieșit cu clip-boardul înaintea premierului, penibila a fost cerere lui dziminschi de la sfârșit, adică a cerut bani pt. o pista de biciclete când toată lumea vorbea de mega proiecte.
  toate cuvintele lui dziminschi erau pe foita din clipboard și nici de acolo n-a reușit sa citească.
  asta da, chiar a fost penibil!
  După scena lui dziminschi de la dumbrăveni, chiar am zis ca aveți oameni loiali în PSD.
  Acum vedem ce și cum. Penibil de loiali.
  Nota 10 pt. dl. Fron, nota minus 1 pt. Dziminschi minciuno-penibilul de la Moara.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.