Președintele Organizației Județene a PSD, senatorul Ioan Stan, a transmis un mesaj după moartea arhiepiscopului Pimen, care a fost un simbol al întregului județ și un model de credință și înțelepciune pentru credincioși.

„Trecerea sa la cele veșnice ne întristează pentru că am pierdut mai mult decât un Arhiereu. Am pierdut în același timp un învățător, un duhovnic, un apărător al ortodoxiei și a legilor sale morale. Arhiepiscopul Pimen avea harul de a te îndruma și a-ți arăta pe ce drum trebuie să mergi pentru a nu greși nici față de tine, nici față de alții, nici față de Dumnezeu”, a spus Ioan Stan. 

Acesta a adăugat că, cu experiența sa de viață și cu credința nestrămutată în cele sfinte, a păstorit vreme de peste 29 de ani destinele bisericești ale Sucevei și Bucovinei, reușind să transforme această zonă într-o adevărată grădină a Ortodoxiei, care sub îndrumarea sa a devenit tot mai bogată în credință și spiritualitate.

„Datorită dăruirii și jertfei sale oamenii locului nu au uitat de cele sfinte, existând un adevărat echilibru în ceea ce privește credința, toleranța religioasă, tradițiile și buna cuviință. 

Îi multumim pentru tot ce a făcut pentru noi. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în veșnicia Sa”, a conchis senatorul sucevean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.