Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan i-a adresat o interpelare lui Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor publice, Dezvoltării și Administrației, referitoare la proiectele finanțate prin FDI.

„După cum bine știți România se află astăzi în pragul unei crize economice, iar ieșirea dintr-o astfel de situație complexă necesită luarea unor măsuri curajoase care să deblocheze economia și totodată să crească încrederea mediului de afaceri.
O astfel de măsură este obiectul acestei interpelări. În anul 2019 un număr însemnat de primării au încheiat contracte de finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Ca urmare a inițierii acestor proiecte, importante pentru comunitățile locale, s-au derulat proceduri de achiziție publică, iar în foarte multe cazuri au fost demarate lucrările de investiții. În acest moment există un blocaj care poate duce la un conflict juridic între Beneficiar (Comunele/orașele/municipiile), Finanțator (Guvernul României) și Constructor motivat de nedecontarea lucrărilor executate”, a transmis parlamentarul sucevean.

Senatorul Ioan Stan i-a adus la cunoștință ministrului Ion Ștefan și că UAT-urile, pentru a putea depune proiectele în vederea accesării finanțării, au cheltuit sume considerabile pentru întocmirea proiectelor precum și obținerea tuturor avizelor, iar punerea lor în execuție este în acest moment blocată de Guvernul României.

„Deoarece Ministerul condus de dumneavoastră a dovedit în ultimii ani, prin implementarea cu succes a proiectelor din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală etapele 1 și 2, că are capacitatea și expertiza necesară coordonării unor astfel de proiecte, vă rog să aveți în vedere includerea cu prioritate a acestor proiecte într-un program de finanțare PNDL – etapa 3, deblocând astfel sumele necesare decontării lucrărilor și finalizarea acestora”, a mai transmis senatorul Ioan Stan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.