Senatorul Ioan Stan a anunțat sâmbătă, 22 februarie, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Suceava, că va face o interpelare către ministrul de Interne, Marcel Vela, prin intermediul căreia va sesiza ilegalitățile pe care le-ar fi făcut prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovaîn localitatea Straja.

„Prefectul în funcție, la data de 3 februarie cheamă în judecată Primăria și Consiliul Local Straja și solicită anularea a patru hotărâri date de către Consiliul Local în august 2019 și încă patru hotărâri din noiembrie 2019. Aceste hotărâri care au fost date și care se referă la aprobarea la indicatorilor tehnico economici pentru modernizarea drumurilor comunale, în cuantum de 1,6 milioane de euro; la aprobarea contractării și finanțării nerambursabile a unor obiective în comuna Straja, în valoare de 7,6 milioane de lei; amenajarea curții interioare la Căminul Cultural, dar și altele”, a spus senatorul PSD de Suceava Ioan Stan.

Acesta a adăugat că prefectul motivează că nu există avizul comisiei de specialitate pentru cele patru hotărâri din august 2019.

„Într-adevăr, nu este avizul, însă este unul consultativ. Întrucât președintele comisiei de specialitate este un consilier liberal a refuzat să se țină ședința, iar atunci, doi membri ai CL au întocmit proces verbal și l-au înaintat”, a spus senatorul sucevean.

Stan a subliniat că face interpelarea în urma celor întâmplate, întrucât fiecare parlamentar are dreptul să facă acest lucru.

De cealaltă parte, contactat telefonic, prefecul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că situația de la Straja este una complexă, în acest caz fiind vorba și de o hotărâre judecătorească, iar luni, 24 februarie, va avea o întâlnire cu juriștii instituției, precum și cu primarul comunei Straja, Mihai Juravle, iar mai apoi va prezenta concluziile în cadrul unei conferințe de presă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.