Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia a declarat că Congresul PNL a fost cea mai mare bătaie de joc la adresa românilor care au respectat restricțiile pandemiei. Senatorul sucevean a adăugat că, în acest context, carnetul de partid a devenit mai important decât certificatul verde în exceptarea de la restricțiile impuse.

„Practic, în timp ce guvernul se pregătește să închidă clasele cu 25-30 de elevi, partidul de guvernământ a făcut nestingherit congres cu 5.000 de delegați, încălcând în văzul lumii toate regulile de protecție și distanțare.

Având în vedere cele petrecute, românii trebuie să știe că nu există nicio o prevedere legală care să permită organizare de întruniri politice cu participare fizică în limita a 50% din sală. Singura prevedere de acest gen se referă la activitățile din cadrul cinematografelor și sălilor de concerte. Însă nu orice fel de activitate este permisă în aceste spații, ci doar activitățile instituțiilor culturale. Ori un partid politic nu-i instituție de cultură. Dar până și această prevedere este în fapt o șarlatanie tipică PNL-istă, realizată de aceștia cu câteva zile înainte când, profitând de faptul că sunt la putere, au emis HG 990/17 septembrie 2021, în care au permis ca evenimentele culturale în limita a 50% din sală să fie organizate până la o incidență de 6 ‰. Înainte de această HG, regula permite organizarea unor astfel de evenimente până la cel mult o incidență de 1,5 ‰. (HG 668/14 august 2020). Deci pe 14 august când cazurile noi de covid erau la jumătate, restricția era de 4 ori mai severă decât atunci când a fost organizat Congresul PNL.

Pentru a face lumină în acest abuz a celor de la PNL, PSD va solicita oficial CNSU să prezinte public avizul dat și invocat de liderii PNL prin care ar fi permis organizarea Congresului PNL. Este obligatoriu ca lumea să știe cine a semnat avizul și în baza căror prevederi legale a fost acordat. De asemenea, PSD va chema în Parlament, la comisiile de specialitate, șefii poliției și ai DSU, DSP, CNSP pentru a explica de ce nu au intervenit pentru a aplica sancțiuni atunci când au fost sesizați înaintea și în timpul evenimentului, inclusiv prin numeroase apeluri la 112. Nu în ultimul rând, PSD îl va chema pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, să explice în fața Parlamentului și a poporului de ce a tolerat această mare bătaie de joc și a permis infectarea a celor 5.000 de delegați PNL, pentru ca apoi aceștia  să răspândească virusul pe întreg teritoriul României.

Oare câți români vor muri din cauza nepăsării, neobrăzării, iresponsabilității, ipocriziei celor din PNL pentru care regulile anticovid se aplică numai românilor, nu și membrilor de partid?”, a transmis senatorul Ioan Stan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.