Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a informat că în cursul zilei de miercuri, 22 septembrie, PSD a prezentat o inițiativă legislativă pentru sprijinirea IMM-urilor la plata facturilor pentru gaze și pentru curentul electric. S-a avut în vedere faptul că peste 96% din IMM-uri sunt firme românești. Senatorul sucevean a subliniat că, în consecință, această lege este gândită pentru sprijinirea antreprenorilor români din clasa de mijloc pentru a face față creșterii aberante a facturilor. În același timp este o lege care poate salva milioane de locuri de muncă din sectorul privat, întrucât, dacă nu sunt sprijinite, IMM-urile sunt expuse falimentului.

„Totodată, pe plan extern, Europarlamentarii PSD au cerut o dezbatere în Parlamentul European pentru combaterea creșterii prețurilor la energie. Este o nouă modalitate prin care PSD se luptă pentru stoparea creșterii facturilor românilor. De altfel, PSD este singurul partid care acționează insistent și perseverent pentru protejarea populației și a companiilor fața de scumpirile masive ale electricității și gazului. Astfel, pe toate căile parlamentare, interne și externe, prin inițiative, solicitări oficiale și luări de atitudine PSD se implică în rezolvarea crizei energetice actuale.

În acest sens, cele două inițiative menționate anterior sunt completate de încă 4 măsuri în lupta cu scumpirile exagerate prin care trec românii, unele dintre ele fiind deja cunoscute opiniei publice. Ne referim aici la faptul că PSD a inițiat Legea de plafonare a prețurilor electricității și gazului pentru consumatorii casnici. Tot PSD a determinat majoritatea parlamentară să adopte în regim de urgență Legea consumatorului vulnerabil. De asemenea, PSD promovează hotărât necesitatea majorării salariului minim cu 200 de lei net, pentru sprijinirea românilor cu venituri mici în fața creșterii prețurilor și nu în ultimul rând trebuie să amintim că   PSD a reușit constituirea unei Comisii Parlamentare de Anchetă. Printre obiectivele Comisiei de anchetă se numără analiza măsurilor Ministerului Energiei, ANPC, ale Consiliului Concurenței și ANRE pentru a combate practicile anticoncurențiale și creșterea artificială a facturilor pentru cetățeni.

Prin inițiavele prezentate PSD caută să vină în sprijinul românilor care de luni bune nu mai sunt guvernați, prioritatea celor de la guvernare fiind alegerile interne, nicidecum gestionarea țării și a problemelor ivite. Iar aceste probleme, dacă nu sunt rezolvate în regim de urgență și intrăm cu ele in iarnă, vor duce la drame de nedescris și un dezastru economic generalizat care va împinge România în prăpastia recesiunii”, a transmis senatorul Ioan Stan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.