Senatorul sucevean Ioan Stan a declarat că PSD va solicita în Coaliția de guvernare adoptarea unei decizii politice care să dispună Guvernului României să emită în regim de urgență un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina, la fel cum s-a întâmplat în celelalte state care au graniță comună cu această țară. Ioan Stan reamintește că Polonia şi Ungaria au anunţat deja interzicerea importurilor de cereale şi alte alimente din Ucraina (ouă,  fructe, zahăr, lactate, legume, etc.) pentru a proteja sectorul agricol local.

„Având în vedere situaţia existentă, PSD consideră că asemenea decizii sunt necesare pentru protejarea fermierilor români, în contextul în care compensările primite din partea Comisiei Europene nu pot acoperi valoarea totală a daunelor suferite de aceștia. 

De asemenea, PSD susține ca statele din estul Europei care au fost afectate de exporturile din Ucraina trebuie să poarte o negociere comună cu reprezentanții Comisiei Europene și cu partea ucraineană, astfel încât măsurile de sprijin destinate agriculturii Ucrainei să nu afecteze interesele fermierilor din statele învecinate.

În același timp, PSD consideră că România trebuie să sprijine în continuare Ucraina prin facilitarea tranzitului de produse agro-alimentare din această țară, către alte state din Uniunea Europeană sau către rutele comerciale de la Marea Neagră”, a declarat senatorul Ioan Stan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.