Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a declarat că, dacă din postura de ministru al finanțelor, Cițu a reușit să îndatoreze țara ca nimeni altul, iată că din postura de prim-ministru va reuși să distrugă inclusiv industria turismului. Stan a precizat că anunțul premierului că va tăia voucherele de vacanță în acest an reprezintă lovitura de grație pe care guvernul PNL-USRLPLUS-UDMR  o dă industriei turistice.

„De fapt, primul pas făcut de actuala guvernare pentru distrugerea turismului a fost desființarea Ministerului Turismului, imediat după ce PNL a preluat puterea. Acum urmează faza a doua: eliminarea voucherelor de vacanță și a facilităților fiscale, astfel încât industria turistică din România să nu mai poată fi eficientă și să iasă din orice competiție cu industriile similare din celelalte țări.

Operatorii din turism n-ar trebui să fie surprinși de aceasta decizie, deși acest domn iresponsabil, devenit între timp prim-ministru al României, nu a spus în campania electorală că va elimina voucherele de vacanță și toate facilitățile introduse de PSD pentru acest sector.

Trebuie să spunem că măsura acordării voucherelor de vacanță, introdusă de PSD, a avut mai multe ținte”, a declarat senatorul Ioan Stan.

Acesta a adăugat că, în primul rând, s-a urmărit sprijinirea cu bani a industriei turistice din România, având în vedere faptul că voucherele puteau fi utilizate doar pe teritoriul țării noastre. Stan a subliniat că este evident că măsura a avut un caracter social, pentru că un număr foarte mare de români au reușit să-și petreacă vacanțele/concediile în țara noastră. Au fost mulți români care au putut să-și petreacă concediile pentru prima dată în destinații turistice precum litoralul Mării Negre, Delta Dunării, etc.

„În al doilea rând, am încercat să scoatem la lumină industria turistică care funcționa la negru. Astfel în 2018, numărul cererilor pentru clasificarea unităților de cazare turistică a crescut cu 60% față de 2017, iar în primul semestru al anului 2019 cererile de clasificare au crescut cu 35%, raportat la aceeași perioadă a anului 2018.

În al treilea rând, am încercat să creăm facilități legislative pentru acordarea voucherelor de vacanța și celor din mediu privat, dar întrucât puterea a fost preluată de către PNL, aceste demersuri au fost abandonate de noua guvernare.

În schimb, guvernul PNL-USRLPLUS-UDMR- pentru a fi sigur că va distruge definitiv sectorul turistic, se zvonește că pregătește inclusiv majorarea cotei de TVA pentru aceasta industrie, cotă pe care guvernul PSD, cel care a făcut din turism o prioritate națională, a redus-o la 5%”, a conchis Ioan Stan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.