Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a declarat că PSD nu susține un guvern minoritar, însă PSD nu poate abandona România în cea mai catastrofală situație din ultimii 30 de ani. Social democrații consideră că partidele de dreapta au arătat ce pot și nu au fost în stare de nimic. Drept pentru care, soluțiile PSD trebuie acceptate pentru a repune România, din punct de vedere social, sanitar și economic pe un făgaș normal.

„De aceea, pentru PSD soluția fundamentală rămâne întoarcerea la popor, respectiv la alegeri care să genereze o majoritate politică capabilă să asigure stabilitate și guvernare eficientă. Însă suntem conștienți că acum, în această catastrofă generală în care ne-au împins liberalii și usr-iștii, nu putem organiza alegeri anticipate. Pentru moment este urgent ca țara să aibă un guvern funcțional care să aducă sub control pandemia, să oprească caruselul morții, să frâneze derapajul aberant al prețurilor și pe cât posibil să vindece, să readucă normalitatea în viața oamenilor.

În consecință, partidul nostru nu poate asista la adâncirea dezastrului și înțelegem să transformăm în fapte apelul nostru la solidaritate națională. Motiv pentru care PSD își asumă intrarea la guvernare, pe termen limitat, cu specialiștii și soluțiile sale. Dorim să rezolvăm problemele critice și pentru asta avem nevoie de pârghii și putere de decizie.

Așadar, PSD face un nou apel la președintele Iohannis, la liderii PNL, precum și la ceilalți lideri politici care își clamează responsabilitatea, să lase deoparte, măcar până-n primăvară, jocurile stupide de putere și interesele meschine și partizane.

Adevărul crud este că România, din cauza celor enumerați mai sus, a ajuns printre țările cu cea mai mare mortalitate COVID din lume , are cea mai scumpă energie electrică din Europa, a doua cea mai mare scumpire a carburanților din UE, o creștere criminală a împrumuturilor și datoriei publice, o prăbușire de o rapiditate fără precedent a echilibrelor economice și sociale.

E clar că nu se mai poate continua. E deja foarte târziu iar dezastrul trebuie oprit. Nu mai e loc de niciun orgoliu și de niciun interes politic. Trebuie să facem tot ce putem să le redăm românilor normalitatea”, a explicat Ioan Stan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.