Senatorul PSD Virginel Iordache a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii care modifică Legea Educației Naționale, potrivit căreia se dă acces la educația online.

„În sfârșit, munca depusă în Comisia de Învăţământ, ca membru, a dat roade. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea conform căreia Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online. Trebuie menționat faptul, că inițial, Guvernul și Ministerul Educației au dat aviz negativ inițiativei legislative”, a precizat senatorul Iordache.

Actul normativ la care acesta a făcut referire modifică și completează două articole din Legea Educației nr 1/2011 și prevede următoarele:
„Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale,
Platformei școlare de elearning și a altor platforme educaționale agreate.”
Pe lângă dispozitivele pentru accesarea platformelor, ministerul primește prin modificarea legii Educației și sarcina de a asigura „la cerere” profesorilor și elevilor care solicită astfel de dispozitive.
Iată conținutul acestei modificări legislative:
„Asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă-, conectat la internet, pentru a putea participa la activitățile de elearning”.

„Am ținut neapărat ca această modificare legislativă să fie realizată pentru a elimina discrepanțele educaționale ce apar între elevii a căror familii au venituri mici și a celor cu venituri mari.
Astfel, copiii ce provin din medii defavorizate vor putea împrumuta de la școală o tabletă sau laptop, pe care îl vor putea folosi, în procesul de învățământ, tot timpul anului școlar. La sfârșitul anului școlar copiii vor returna școlii mijlocul IT. Este exact ca împrumutul de cărți de la bibliotecă.
În același mod se pot derula lucrurile și în cazul cadrelor didactice”, a mai precizat senatorul Iordache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.