Senatorul sucevean Virginel Iordache susține că educația este bătaia de joc a Guvernului liberal, iar PNL-ul este prea ocupat de organizarea alegerilor ca să mai vadă și problemele reale cu care se confruntă țara.

„Am putut constata, încă odată, cu toții că educația este bătaia de joc a Guvernului liberal. Au refuzat mărirea salarială acordată cadrelor didactice prin lege, motivând că nu sunt bani. În același timp au găsit resurse pentru a umfla bugetele serviciilor secrete. Pentru ei au fost bani! Au întârziat nepermis de mult cu „Ghidul școlar antipandemic” și la nici câteva ore de la apariția lui, l-au modificat. Asta ca să nu mai discutăm despre haosul pe care l-au creat în învățământ, prin adoptarea acestui ghid care în multe privințe, este imposibil de pus în practică. La o simpla analiză pe text se vede că nu este gândit de oameni cu experiență la catedră. Ei ar fi văzut altfel lucrurile. Știau ce-i posibil și ce nu, dar din birourile din minister, totul pare posibil. Mai puțin finanțarea corespunzătoare a educației”, a transmis senatorul Iordache.

Potrivit acestuia, pentru a îndrepta aceste nedreptăți, parlamentarii PSD au gândit un proiect legislativ prin care statul român va fi obligat să vină în sprijinul cadrelor didactice cu un stimulent de risc similar cu cel al medicilor, în valoare de 500 de euro de persoană.

„Considerăm că învățământul este un domeniu prea important pentru această țară ca să fie lăsată la cheremul unor indivizi certați cu educația, care vremelnic conduc destinele acestei țări și a învățământului românesc.

Personal consider că dascălii noștri merită cu prisosință acest stimulent financiar, pentru că începând din 14 septembrie își pun în pericol sănătatea pentru educația copiilor noștri. Or viitorul fără educație, nu este posibil. Fără învățământ ne întoarcem în timp, regresăm și ne sabotăm șansa la o viață mai bună. Dacă cadrele didactice înțeleg să-și pună în pericol sănătatea pentru viitorul țării, este de datoria noastră, ca parlamentari, să facem tot ce ține de noi să simtă că acest risc asumat a meritat. Doar că acest aspect a fost înțeles numai de parlamentarii PSD. PNL-ul este prea ocupat de organizarea alegerilor ca să mai vadă și problemele reale cu care se confruntă țara”, a conchis senatorul Virginel Iordache.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.