Senatorul PSD Virginel Iordache susține că, pentru ca în România haosul să fie complet, pentru ca măsurile luate sa fie în concordanță cu “teoria fluturelui” a lui Lorentz (meteorolog) Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii ce urma să modifice și să completeze Legea Educației Naționale nr. 1/2011.

„În urma acestui demers haosul din sistemul de învăţământ este aproape total.
În timp ce Ministerul Educaţiei, impune cadrelor didactice predarea si evaluarea elevilor on-line, preşedintele, Iohannis, contestă această lege la CCR.
Ce se întâmplă in noile condiții create de Klaus Werner Iohannis? Metodologiile, deciziile și scrisorile metodice elaborate de MEC, sunt in afara legii și sunt nule de drept
Domnul Iohannis acţionează, practic, împotriva deciziilor propriului său guvern, împotriva deciziilor ministrului Educaţiei şi mai ales împotriva parlamentarilor liberali, care au votat în unanimitate proiectul de lege la care facem referire”, a transmis Virginel Iordache.

Acesta a reamintit că modificările și completările la Legea Educației Naționale, efectuate in Comisia de Învățământ, din Senat, reglementează modalitatea de desfășurare a cursurilor online, a evaluării elevilor și studenților precum și admiterii online în învățământul superior.

Aceste reglementări au rolul, ca anul universitar și anul școlar 2019 -2020, să se încheie în condiții bune, astfel încât elevii și studenții români să nu aibă de suferit sau de pierdut.
Totodată, aceste modificări legislative garantează legalitatea salarizării tuturor cadrelor didactice,ce au desfășurat sau desfășoară activități online.
Se pare că în ultima vreme principiul existențial al dlui Iohannis este «după mine potopul»”, a mai transmis Virginel Iordache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.