Senatorul USR PLUS de Suceava, Gheorghiță Mîndruță, i-a transmis o interpelare ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, privind lemnele de foc pentru populație. Acesta a precizat că, deși românii ar trebui să beneficieze deja de legea 287/08.12.2021, aceștia sunt nevoiți să achiziționeze lemne de foc tot de la samsari.
„Cu toate că Legea nr. 287/08.12.2021 produce efecte începând cu data de 1 decembrie 2021, în prezent, populația care dorește să achiziționeze de la ocoalele silvice material lemnos pentru încălzirea locuințelor, se lovește de refuzuri. Mai mult decât atât, reprezentanții ocoalelor silvice afirmă că nu există o asemenea formă de vânzare, iar populația se vede nevoită să apeleze la samsari, pentru a-și încălzi locuințele pe timpul iernii.
Acest lucru contribuie la agravarea unui fenomen pe care statul român încearcă, pe hârtie, să îl combată, și anume tăierile ilegale de lemn.
În acest context, am adresat Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul TÁNCZOS Barna, următoarele întrebări:
– Care este modalitatea concretă prin care cetățenii care achiziționează lemn de foc vor beneficia de prevederile Legii nr. 287/2021?
– A emis și a comunicat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor normele de aplicare ale acestei legi către instituțiile competente?
– Având în vedere că legea produce efecte de la data de 1 decembrie 2021, se vor aplica în mod retroactiv prevederile acestei legi și pentru populația care a achiziționat deja lemn de foc după această dată?”, a transmis senatorul sucevean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.