Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a anunțat că luni, 12.03.2018, a trecut de votul final al Senatului propunerea legislativă potrivit căreia  14 000 ha de fond forestier din grupa I funcțională – vegetație forestieră cu funcție specială de protecție din domeniul public al statului și din administrarea Regiei naționale a pădurii, Romsilva, vor trece în domeniul public al Unitațiilor Administrativ Teritoriale și în administrarea Consiliilor Locale ale acestora.

Senatorul Stan, cel care a susținut această propunere legislativă, a declarat că propunerea urmează să fie transmisă Camerei Deputaților care este cameră decizională.

Parcul Șipote și Pădurea Zamca a trecut de votul din Senat

Parcul Șipote și Pădurea Zamca

„În județul Suceava, ca urmare a acestei inițiative, 148 ha din parcul Șipote și pădurea Zamca vor trece în administrarea Consiliului Local al municipiului Suceava, care are dreptul de a face investiții doar pentru amenajări de agreement, în zonă fiind interzise construcțiile și dezvoltările edilitare”, a conchis senatorul PSD.

De asemenea, se vor putea amenaja și  spații pentru copii pentru a cunoaşte direct beneficiile pădurii,  sau zone cu un rol educațional pentru populație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.