În cursul zilei de astăzi președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat presa că Ministerul Sănătății ar fi alocat spitalului din Fălticeni suma de 5 milioane de lei pentru continuarea investițiilor și achiziționarea de aparatură medicală.

„Aflând aceasta, am luat imediat legătura cu reprezentanții unității spitalicești și cu autoritățile locale care ne-au informat, spre surprinderea noastră, că nu știu nimic despre alocarea sumei respective. Ba mai mult, reprezentanții spitalului din Fălticeni și ai primăriei au luat la rândul lor legătura cu Ministerul Sănătății de unde au fost informați că banii respectivi nu s-au alocat unității spitalicești aflate în discuție”, a transmis senatorul PSD Ioan Stan.

Potrivit acestuia, Gheorghe Flutur nu a făcut nimic altceva decât să readucă în discuție suma care a fost alocată acum câteva săptămâni pentru lucrări deja efectuate la spitalul nou de la Fălticeni, bani pe care autoritățile locale și conducerea spitalului nu i-au putut folosi la achiziționarea de aparatură medicală, aceștia având altă destinație.

„Din acest motiv, 4,3 milioane de lei din cele 5 s-au întors la bugetul de stat, iar unitatea spitalicească a rămas închisă. Asta deși avem nevoie neapărat ca aceasta să funcționeze la capacitate maximă pe timpul acestei epidemii.
Iată la ce nivel de dezinformare s-au pretat reprezentanții PNL-ului, pentru a duce în eroare opinia publică și de a da false speranțe locuitorilor județului Suceava, județ care în momentul de față este într-o situație gravă din cauza nepriceperii și iresponsabilității celor care se ocupă de administrarea lui, autorități care prin deciziile luate au periclitat funcționarea Spitalului Județean Suceava”, a mai transmis parlamentarul sucevean.

Ioan Stan a amintit că noul spital din Fălticeni mai are nevoie de 23,8 milioane de lei pentru achiziționarea aparaturii medicale ca să poate fi pus în folosul populației.

„Dar banii respectivi trebuie alocați pe bune, toți deodată, cu destinație exclusivă pentru achiziționarea de aparatură medicală, nu doar sub forma dezinformării în presă și nici etapizat având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.
Pe această cale îi urăm domnului Flutur însănătoșire grabnică dacă într-adevăr este infectat cu COVID 19, dar îl rugăm să iasă din logica de campanie, să renunțe a se mai lăuda cu mărețele sale realizări în domeniul sănătății județene, care în momentul de față se rezumă la închiderea Spitalului Județean și nici să nu mai ducă în eroare opinia publică cu investiții care nu există”, a conchis senatorul sucevean Ioan Stan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.