Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache anunță majorări salariale pentru cadrele didactice. Acestea urmează să primească în luna ianuarie 2019 un spor de 10% la salariu.

Potrivit senatorului sucevean, sporul de suprasolicitare de 10%, se va calcula de la 1 decembrie, iar profesorii vor primii banii în luna ianuarie 2019.

Iată ce prevede Legea nr. 153, anexa I, art. 16:
„Pentru personalul didactic de predare din învățământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data de 1 decembrie 2018.”

Senatorul sucevean a anunțat că astfel Guvernul îşi respectă promisiunile şi va mări salariile profesorilor conform programului de guvernare şi a legii salarizării unice.

De asemenea, în ședința solemnă a Guvernului desfășurată la Albă Iulia s-au hotărât
creșterea sumelor destinate finanțării Educației cu cel puțin 15% anual, față de bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puțin 6% din PIB, dar și
devansarea creșterii salariale prevăzută în anul 2022, până la data de 1 septembrie 2020.
De asemenea, guvernații au hotărât și acordarea a două salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală și materiale didactice și acordarea unei sume de până la 5000 de euro pentru achiziția și modernizarea unei locuințe, precum și cumpărarea terenului necesar construcției pentru personalul didactic din mediul rural.
Cadrelor didactice cu o vechime efectivă în învățământ de minimum 30 de ani, li se acordă la pensionare șase salarii medii brute pe economie.

„Alături de medici, profesorii sunt cei cărora salariile şi condiţiile de muncă trebuie să le creeze acel confort care să-i determine să rămână în ţară şi să contribuie la modernizarea şi însănătoşirea sistemului de învăţământ din România. Mai mulţi bani în buzunarele profesorilor, mai mulţi bani în buzunarele medicilor, mai mulţi bani în buzunarele românilor înseamnă de fapt contribuţia actualei majorităţi la revenirea la normalitate a României”,a conchis senatorul Virginel Iordache.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.