Senatorul Gheorghiță MÎNDRUȚĂ i-a adresat o întrebare Ministrului Afacerilor Interne în legătură cu numirea domnul Laurențiu Cazan în funcția de Inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, în condițiile în care este în curs de judecare la Înalta Curte ordonanța de infirmare a deciziei de clasare a acuzațiilor la adresa domnului lt.col. Laurențiu Cazan, ca urmare a acțiunilor sale din 10 august 2018.​

„În atenţia domnului Lucian BODE, ministru

 

Stimate domnule ministru,

10 august 2018 rămâne în istoria democratică a României recente una dintre cele negre zile, iar cetățenii sunt încă marcați de evenimentele petrecute acum mai bine de 2 ani. În tot acest timp, răspunsul autorităților cu privire la cele întâmplate întârzie, iar responsabilii nu sunt trași la răspundere în niciun fel, nici măcar moral. În acest context, comandantul operațiunilor Jandarmeriei București din 10 august 2018, domnul Laurențiu Cazan, a fost numit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, în condițiile în care acesta este pus sub acuzare de către DIICOT tocmai cu privire la faptele petrecute atunci și la represiunea Jandarmeriei în cadrul acelor evenimente.

Laurențiu Cazan

Laurențiu Cazan

În baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații publice şi în baza art. 39 din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor, vă rugăm să ne puneți la dispoziție informațiile de mai jos. 

 

  1. Cine și când a luat decizia numirii domnului Laurențiu Cazan în funcția de inspector șef?
  2. Când v-a fost adusă la cunoștință dumneavoastră, în calitate de ministru, această numire?
  3. Care sunt măsurile pe care le aveți în vedere în legătură cu această numire?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns și vă asigur, domnule ministru, de întreaga mea disponibilitate de colaborare”,i-a transmis Gheorghiță MÎNDRUȚĂ, Senator – Alianța USRPLUS, Secretar al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.